6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Bayramlıklar çöpten

Ordu'da birçok vatandaş Ramazan Bayramı'nı yeni elbiseleriyle karşılarken, bazıları ise hem bayram harçlıklarını hem de bayramlıklarını çöpten çıkardı.

Bayrama yeni elbiseleriyle girmek isteyen binlerce vatandaş alışveriş merkezlerinde uzun kuyruklar oluştururken, dar gelirliler ise pazardan hem kendilerine hem de çocuklarına yeni elbiseler almaya çalıştı.

Ancak bazıları yeni bayramlık alacak kadar da şanlı olamadı. Küçükken geçirdiği bir rahatsızlık sonrası vücut gelişimini tamamlayamayan ve 10 yaşında bir çocuk görünümünde olan 40 yaşındaki İlhami'nin bayramlığı, Melet Irmağı havzasında belediyenin döktüğü çöpte bulduğu 30 numara eskimiş bir çocuk çizmesi oldu. 90 santimetre boyundaki İlhami, bayram harçlığını ise çöpte bulduğu bedava kola kapaklarını ve bulduğu plastik şişeleri satarak çıkarmaya çalıştı.

Yıllardır çöpten topladıklarıyla ailesini geçindirmeye çalıştığını söyleyen Ali Osman Alakuş (37) ise, "Bu bayramda kendime hiçbir şey alamadım. Çocuklara birkaç bir şey almaya çalıştım" diye konuştu.

Her zamanki gibi çok buruk bir bayram geçirdiklerini söyleyen Olgun Aykan da, "Ben de bayramlık hiçbir şey alamadım. Bize bayram yok, işimiz bu. Çocuklar yanıma geldi. Hiçbir şey veremedim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 12:24:49
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 14:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?