6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Bedava kömür çilesi!

Ordu'da bedava dağıtılan kömürü alabilmek için saatlerce soğuk ve yağmur altındaki bekleyen vatandaşının yaşadıkları çileye dönüştü.


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Civil Irmağı kenarında ihtiyaç sahiplerine yapılan kömür yardımları vatandaşa zor anlar yaşattı.

Daha önce işlemlerini takip edip ve kömür almaya hak kazanan vatandaşlar kömür dağıtım merkezine geldiklerinde daha büyük sıkıntılarla karşılaştı. Aşırı soğuk ve sürekli yağan yağmur altında saatlerce bekleyen vatandaşlar sık sık birbirleriyle tartıştı. Zaman zaman tansiyonun arttığı kuyruklarda vatandaşlar soğuktan ayaklarının doğduğunu söylerken, sürekli yağan yağmur altında sırılsıklam oldular. Hiçbir sosyal güvencesi olmadığını belirten Selahattin Demirhan, (36), "Çocuklarım var. Ancak hiçbir sağlık güvencesi yok. Üşütüp hasta olursam bu kömür beni kurtarmaz. Suyun içerisindeyiz. Yarında hastaneye gideriz. Ne olacak bilmiyorum bu milletin hali. Çok kötü durumdayız" diye konuştu.


Hasta olduğu halde mecburiyetten bedava kömür alamaya geldiğini ifade eden Boral Gültekin (42), "Saatlerce buradayım. Sıra kavramı yok. Bayan ve yaşlılara öncelik tanınıyor. Bu doğru ancak gencecik kızlar geliyor, onlar bizden önce alıyor. Bende hasta hasta burada bekliyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERKAN AYSEM IP: 78.176.21.xxx Tarih : 29.11.2008 11:38:10

YÖNETİCİLERE SORMAK LAZIM BU KÖMÜRÜ DAĞITMAKTAKİ AMAÇ NEDİR?MASUM VE SAF İNSANLARIN ACİZLİĞİNDEN YARARLANIP,ONLARI RENCİDE EDECEK ŞEKİLDE VEDE BAZI UYANIKLARIN TAMAMEN SİYASİ RANT ELDE ETME AMACIYLA YAPILAN BU UYGULAMA MAALESEF GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNDE İÇLER ACISI BİR DURUM HALİNDEDİR...