7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Bilim Kongresi Ordu'da yapılacak

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Ordu'nun 2010 yılında uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapacağını açıkladı.


Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Bilim Kongresi'nin açılış konuşmasını yapmak üzere Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a giden ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, müjdeli haberlerle döndü. Burada yapılan uluslararası kongrenin 2010 yılı toplantısının ODÜ'nün ev sahipliğinde Ordu'da gerçekleştirileceğini açıklayan Prof. Dr. Kefelioğlu, bunun hem Ordu hem de ODÜ için çok büyük bir gelişme olduğunu kaydetti. Kararın oy birliği ile son derece istekli bir şekilde alındığını dile getiren Prof. Dr.
Kefelioğlu, "Bu konuda arkadaşlarımızı sürekli teşvik ediyorum. 'Gittiğiniz toplantı ve kongrelerin Ordu'ya alınması için uğraşın. Ordu'da bir tartışma ortamı oluşsun. Hem bilimsel hem sosyal tartışma ortamları oluşturularak Ordu'nun gelişmesine yardımcı olalım' önerilerinde bulunuyorum" dedi.


Kendilerinin geçici, Ordu Üniversitesi'nin kalıcı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, "Belki de torunlarımızın torunları bu mekanlarda okuyacak. Bu açıdan bu tür tartışma ortamları bizden sonra da devam edecek. Bu tür gelişmeler ODÜ ve şehir için çok önemli. Ben inanıyorum ki, bu gelişmelerle bazı üniversitelerin 50 yılda almış oldukları yolu biz çok daha kısa sürede alacağız. Bu konuda emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?