7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Bin 100 kapasiteli öğrenci yurdu

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, 26 Aralık tarihinde bin 100 kapasiteli yeni öğrenci yurdu ihalesinin yapılacağını açıkladı.


Yeni kurulmasına rağmen bir çok alanda büyük ilerleme kaydeden ODÜ, öğrencilerin kalacakları mekanlar açısında da çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitim görülecek kapalı mekanların oluşturulması açısından şantiyeye dönen ODÜ, barınma yerlerinin oluşturulması yönünde de büyük işlere imza atmaya devam ediyor. Ordu'da mevcut öğrenci yurtlarına ek olarak yapılacak yeni yurdun son aşamaya geldiğini ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu,"Yurt için daha önce hayırsever işadamı tarafından 15 dönümlük bir arazi bağışlandı.


Ancak buraya yurt binası yapılması ile ilgili bir problem yaşandı. Söz konusu arazinin tam üzerinden yüksek gerilim hattı geçiyor. Bu nedenle inşaat çalışmalarının başlaması biraz zaman aldı. Dolayısıyla binanın uygun yere yapılmasıyla ilgili çalışmalar inşaatın yaklaşık 6 ay gecikmesine neden oldu" dedi.


Sorunların büyük ölçüde halledildiğini ve en kısa zamanda dev bir yurdun Ordu'ya kazandırılacağını kaydeden ODÜ Rektörü Prof. Dr. Kefelioğlu, "Kredi Yurtlar Kurumu'ndan aldığım son bilgilere göre, söz konusu arazi üzerine bin 100 öğrencilik bir kompleks yapılacak. İçerisinde tiyatro, spor salonu, kongre kültür merkezi olan dev bir yapı olacak. Bilindiği üzere Ordu'da yine bin 100 öğrencilik bir yurt daha var. Dolayısıyla her iki yurt Ordu'nun ihtiyacını uzun bir süre götürebilir. Çünkü mevcut
yurtlarımızın da yılbaşında doluluk oranı yüzde 70 oranındaydı. Yapılacak yeni yurt son derece modern bir yurt olacak. Bu açıdan öğrencilerin oldukça ilgi göstereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 14:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?