7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Böyle hırsızlık görülmedi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen ilginç hırsızlık olayını, emekli okul müdürünün ırmak içinde gördüğü Türk bayrağı aydınlattı. Yakalanan hırsızlık zanlılarının kasanın içindeki gizli bölmede bulunan yaklaşık 60 bin YTL'yi bulamadıkları öğrenildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce ilçenin Kurtuluş Mahallesi çıkışında zahirecilik yapan Hasan Basri Çamaş'ın iş yerinde soygun olduğu ihbarını aldı. Polis olayı araştırırken, köyüne dünürüyle birlikte pikniğe giden emekli okul müdürü Fahri Özgen, bahçesinin kenarında kazma ve balyoz buldu. Ilıca ırmağının içinde bir Türk bayrağı görünce durumdan iyice şüphelen emekli müdür, Türk bayrağının bir çelik kasaya yapışık olduğunu fark etti.

Çelik kasanın bir hırsızlık olayı olduğu kanaatine varan Fahri Özgen, durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çelik kasanın sahibi zahireci Hasan Basri Çamaş'ı olay yerine çağırdı. Sudan çıkarılan kasanın gizli bölmesinde bulunan 60 bin YTL'yi alan Çamaş, rahat bir nefes aldı.

Çelik kasanın bulunmasından sonra hırsızlık zanlılarının yakalanması için çalışma başlatan polis, zanlılar K.İ. (28), S.K. (27) ve D.K.'yi (31) yakalayarak gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan 3 zanlı tutuklanarak Fatsa Ceza ve Tevkif Evi'ne gönderildi. Zanlıların ilçede yaşanan başka hırsızlık olayına karışıp karışmadıklarını tespit etmek üzere geniş çaplı araştırma başlatıldı. Hırsızlık olayının olduğu iş yerinin sahibi Hasan Basri Çamaş, çelik kasanın içindeki 15 bin YTL, 400 dolar, bin YTL'lik senet ve kredi kartının çalındığını, gizli bölmedeki paraların ise kasanın içinden çıktığını belirtti.

Hırsızlık olayının aydınlanmasına vesile olan emekli okul müdürü Fahri Özgen ise Türk bayrağı hassasiyetinin hırsızlık olayını aydınlattığını ifade ederek, "Bahçemin yanında kazma ve balyoz, bir de Türk bayrağı gördüm. Sudan çıkan kasanın içinden 6-7 demet 100 YTL'lik banknot çıktı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 17:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?