6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Bu anket büyük ilgi gördüyor

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Demir'in kendi adına açtığı internet sitesindeki anketler büyük ilgi görüyor.


Türk Dili ve tarihi ile ilgili sempozyum, konferans ve kitaplarıyla tanınan Prof. Dr. Necati Demir'in kendi adını taşıdığı ww.necatidemir.net web sitesindeki anketler, Türk insanının üzerinde tartışılan konulara bakış açısını ortaya koyuyor. Sitede en çok katılımın sağlandığı anket "Komşularında petrol varken Türkiye'de petrol çıkarılmamasının sebebi sizce nedir" oylaması oldu. Bu ankete katılanların yüzde 78.74'ü 'Dünya petrol devleri müsaade etmiyor' derken, 'Çıkarılmak istenmiyor' diyenler yüzde 14, 'Var ama teknolojimiz yetersiz' diyenler yüzde 4.35, 'Türkiye'de petrol yok' diyenlerde yüzde 2.90'da kaldı.


"Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası boyutta güçlenmesi için" anketinden ise 'statüko'nun aksine farklı bir düşünce yapısı ortaya çıktı. Bu ankete 'Türk dünyası ile birlikte hareket etmeli' diyenlerin oranı yüzde 45.67, 'Türk-İslam Dünyası ile birlikte hareket etmeli' diyenlerin oranı 38.75 olarak gerçekleşti. 'AB'ne girmeli' diyenler yüzde 10'da kalırken, 'Çin ile birlikte hareket etmeli' diyenler yüzde 5.19 oldu. 'ABD ile birlikte hareket etmeli' diyenler ise yüzde 0.35 oldu.


"Politikacıları ne kadar güvenilir buluyorsunuz?" anketinde 'Hiç güvenilir bulmuyorum' şıkkı yüzde 76 oy alırken, 'Çok güvenilir buluyorum' diyenlerin oranı yüzde 5.64'te kaldı. 'Bazen güvenilir buluyorum' diyenler ise yüzde 17.95 oldu.


"Sebze ve meyvelerin geçmiş yıllardaki lezzeti neden azaldı" anketinde ise, 'Organik tarımdan uzaklaşıldı' diyenlerin oranı yüzde 50.82 olurken, 'İthal tohum kullanımı olumsuz etkiledi' diyenlerin oranı yüzde 45.36 oldu. 'Küresel Isınma'yı sebep gösterenler ise yüzde 3'te kaldı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?