3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Bu köyde fakir ve cahil yok!

BU KÖYDE FAKİR VE CAHİL YOK

Ordu'nun merkez ilçeye bağlı 45 haneli Övündük köyünde hiç kimsenin yeşil kartı olmadığı gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yardım alan da bulunmuyor.

Eski adı "Senayiye" olan ve köylülerin çalışkanlığı, devlete olan bağlılığı, köyde yaşayanların birbirlerine sahip çıkmasıyla 1960 yılında "Övündük" adını alan 150 kişinin yaşadığı köy, tam 47 yıldır aynı muhtar tarafından yönetiliyor.

Köylülerin çalışkanlığı ve işbirliği ile bilinen Övündük köyü, hep ilklerin yaşandığı köy olma özelliğine de sahip bulunuyor. Yörede ilk elektrik, ilk telefon, ilk kadastro çalışması hep bu köyden başlarken, Diyanet İşleri Başkanlığı ilk kadrolu imamı dahi bu köye atamış.

 KAHVEHANESİ BİLE YOK

Köy sakinlerinin çalışkanlığı sebebiyle Övündük köyü, devlete hiç yük getirmeyen ender köylerden birisi oldu. Devletin yoksul vatandaşları için sağladığı yeşil karttan köyde yararlanan, hatta başvuran hiç kimse bulunmuyor. Yine bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımlardan alan da, başvuran da olmadı. Köyün bir başka özelliği ise kahvehane bulunmaması olurken, köyde bugüne kadar kahvehane açan da olmadı. Köy halkının büyük çoğunluğu yüksek tahsil almış kişilerden oluşurken, köyde büyüyüp iş dünyasında belli bir aşamaya gelenler doğduğu ve çocukluğunun geçtiği yöreyi unutmayıp ihtiyaçlarını karşılayarak Ordu'da örnek bir köy haline getirme başarısını gösterdiler.

47 YILDIR ONU SEÇİYORLAR

Köyün 47 yıllık muhtarı A. Hamdi Bacın, "Başka köylerin insanları muhtarlarından kömür yardımı istiyor, yeşil kart istiyor. Benim köyümün insanı da benden asfalt yol, beton yol istiyor. Köyümüzde fakir vatandaşımızın olmaması sevindirici. Ancak köyümüzün daha çok gelişmesi ve kalkınması için daha farklı hizmet talepleriyle karşılaşıyorum. Köyümüzün halkı, hizmetlerin en iyisine layıktır" dedi.

BU KÖYDE FAKİR VE CAHİL YOK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 12:47:03
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 12:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan sen IP: 79.247.117.xxx Tarih : 13.11.2010 14:12:16

karadenizin halki böyledr halk devletine hic yük olmuyor ve cok caliskandir neyaziki devlet hep güneydogu ve dogu illerine yatirim ediyor ve bu sebebten dolayi halk büyük sehirlere göc  ediyor buda cok problemler yanind getiryior  biraz olsun karadenize yatirim etse bu caliskan halkla beraber büyük kazanc elde eder rusya gibi güclü bi devletlen ticaret hacmi cikar ve karadeniz halki sorlu göce sorlanmas bugün karadeniz nerdeyse sadece tarim ve balikcilikdan geciniyor büyük sanayi alanlari kurulsa cok büyük güc haline gelecekdir övündük  köyünü sakinlerini ve muhtarini can yürekten kutluyorum