7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Bürokrasi basitleştiriliyor

Başbakanlık tarafından Türkiye genelinde pilot il olarak seçilen 8 ilde başlatılan "İdarenin Basitleştirilmesi" çalışmaları kapsamında mülkiye müfettişleri tarafından Ordu Valilik Toplantı Salonu’nda daire müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 


Vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları oldukları hizmetlerin süresinin kısaltılması, hizmetin yerinden görülmesi, bürokratik işlemlerin azaltılması, hızlı ve etkin bir hizmet sunumu amacıyla Başbakanlıkça başlatılan 'İdarenin basitleştirilmesi' çalışmalarında Ordu ili uygulamada 8 pilot ilden birisi olarak seçildi. Taşradan başlayıp bölge, genel müdürlük veya bakanlık düzeyinde sonuçlandırılan kamu hizmetlerinin, birtakım mevzuat değişiklikleri ile yerinden sonuçlandırılmasını sağlamayı hedefleyen çalışmalarla ilgili Ordu'da kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Mülkiye Müfettişleri İlker Sert ve Halil İbrahim Çetin tarafından bilgilendirildi.

İldeki kamu kurum ve kuruluşları bu konuda yapacakları çalışmaları Mülkiye Müfettişleri İlker Sert ve Halil İbrahim Çetin'e sunacaklar. Ayrıca, 2-3 hafta sürecek çalışmalar Mülkiye Müfettişlerince kurumlar ziyaret edilerek yerinde görülecek.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?