6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Büyük marketler küçük esnafı eziyor

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Arslan, esnafın büyük mağazalar karşısında yok olmaya doğru gittiğini belirterek, "Bu durum il ekonomilerini küçültüyor" dedi.

Mustafa Arslan yaptığı açıklamada, yüksek cirolara sahip büyük marketlerin küçük esnafı ezdiğini belirterek, bu durumda esnafın yok olma tehlikesi yaşadığını söyledi. Vatandaşların alışverişlerini tamamen büyük mağazalardan yapması halinde il ekonomisin büyük bir yara alacağını ifade eden Arslan, "Fındığa dayalı bir ekonominin hüküm sürdüğü Ordu'da alışverişlerin büyük mağazalardan yapılması paranın il dışına çıkmasına neden olacak. Hatta yabancı ortaklı marketler nedeniyle ülkenin döviz kaybetmesinin önüne geçilemeyecektir. Bu nedenle vatandaşlarımız alışveriş yaparken çok dikkatli olması gerekiyor. Büyük marketlerin çok daha ucuz sattığı yönündeki düşünceler, küçük esnafa zarar veriyor. İyi incelendiğinde çok sayıda esnafın marketlerden daha ucuza satış yaptığı görülecektir" dedi.

Arslan, yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi için küçük esnafa da büyük görevler düştüğünü ifade ederek, "Özellikle gıda satışı yapan esnafımız, halkın güveninin sağlanması için ürünlerin son kullanma tarihlerini çok iyi takip etmesi gerekiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 16:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?