6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Çamaş 100 yıllık suyuna kavuştu

Ordu'nun Çamaş ilçesinin tahmini bir asırlık su ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu projesi tamamlandı.

İlk suyun akıtılması töreninde büyük sevinç yaşayan Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, başını suyla yıkarken, yardımcısını da tazyikli suyun içine itti.


Müteahhit firma Umurcan İnşaat tarafından gerçekleştirilen içme suyu projesinde, kuyulardan çıkartılan su 3 bin 600 metre mesafedeki Domşu Mahallesi'nde bulunan depoya borularla ulaştırıldı. İlk suyun akıtılması töreninde konuşan Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, projenin DOKAP illeri olan Ordu, Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerini kapsadığını ifade ederek, "Çamaş ilçemizde yakın süreçte hayata geçecek sektörleri de etkilesin diye projeler üzerinde 5 yıldır çalışıyoruz.

Bugün bir bayram sevinci yaşıyoruz. Getirilen su, 100 yıl boyunca 100 bin nüfusa yetecektir. Projenin sadece içme suyu anlamında değil, sanayi, tarım ve diğer sektörlere katkısı olacak. Proje bitiş tarihimiz 30 Kasım 2008'di. Ancak bu tarihten önce işi teslim alacağız" dedi.


Umurcan Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Keskin ise, projenin yüzde 90'ının Avrupa Birliği hibesi desteğiyle yapıldığını belirterek, "Bu içme suyu projesi, 900 proje arasından seçilen 30 projeden birisidir. Çamaş'ın 100 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek bir projedir. 2 adet 80 metre derin kuyulardan saniyede 50 litre suyu çıkarmayı başardık" diye konuştu.


Suyun akıtılmasına start verilmesinin ardından suyun fışkırdığını gören Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, sevincini önce başını suyla yıkayarak, daha sonra da Belediye Başkan Yardımcı Beytullah Gülmez'i tazyikli suyun içerisine iterek gösterdi. Tazyikli suyla oluşan gökkuşağı da renkli bir görüntü oluşturdu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?