7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Çamaş maden zengini olabilir

Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne gönderdikleri maden numunelerinin bekledikleri gibi çıkması halinde ilçenin maden zengini olabileceğini söyledi.


Rezerv tespiti için sondaj çalışmalarının 5-6 ay süreceğini belirten Başkan Ayparçası, "Rezerv tespiti bitmeden ne kadar maden olduğu konusunda bir açıklama yapamıyoruz. Biz maden olduğunu bilimsel ve jeolojik olarak tespit ettik. Çamaş'ta madenin en hası var. Bunlar memleketimizin doğal kaynaklarıdır. Bu işe siyah bir taşla başladık, şimdi hiç bilmediğimiz, ummadığımız yüzde 70-80 civarında bakır, çinko ve kurşunun bulunduğu maden cevheri bekliyoruz" dedi.


Daha önceden MTA'ya 15 tane numune götürdüklerini ve çok güzel sonuçlar elde ettiklerini kaydeden Ayparçası, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı MTA uzmanları yapacakları çalışmanın 5-6 ay süreceğini söyledi. Bu numunelerin çıktığı yerde yerin altına 300 metre sondajlar yapılacak. Daha sonra burada tespit edilecek. Bu çalışmayı ilçemizin ekonomisini canlandırmak için yapıyoruz. Bakanlık bu sahayı acil eylem planına almıştır. İnşallah hayırlı neticeler alırız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 11:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?