7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Camide para toplamak yasal değil

Ordu Müftüsü Veysel Çakı, din görevlilerinin toplum bünyesinde daha çok sosyal olmaları gerektiğini belirterek, "Din görevlisi sadece cami avlusundaki cemaatle değil, toplumun tüm katmanlarıyla sosyal hayatın içinde olmalıdır" dedi.

Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Veysel Çakı, günümüzde din görevlilerinin sadece cami cemaatine karşı sorumluluk hissettiği şeklindeki anlayışın değişmesi gerektiğini vurguladı.

Din görevlisinin toplum temel dinamiklerinden biri olduğuna dikkat çeken Müftü Çakı, "Din adamı herkesten daha çok sosyal olmak zorundadır. Sadece cami avlusunda toplanan cemaati değil, herkesi kucaklamak zorundayız. Biz din pazarlamıyoruz. Biz anayasal bir kuruluşuz ve bizim görevimiz din konusunda bilgilendirmedir. Baskılardan dolayı bazı kesimlere ulaşmadığımız veya ulaşamadığımız kanaatinde değilim. Bu tamamen bizim eksikliğimizdir. Bütün toplantılarda din görevlisi arkadaşlarımıza söylüyoruz. Köy ve mahallelerinde aç olanı, fakir olanı, ihtiyacı olanı önce bizim bilmemiz gerekiyor. Bunu da din adına Allah rızası için yapacağız. Bizim din dışında bir ideolojimiz olamaz. Biraz daha sosyal olmak zorundayız" dedi.

Özellikle cuma namazlarından sonra camilerde para toplamanın da yasal olmadığını belirten Müftü Veysel Çakı, "Bizim insanımız camiye ve din görevlilerine karşı oldukça saygılı. Ancak namaz çıkışı para toplanması olayı yasal değildir. Para toplama işine giren din görevlisini de uyaracağız. Bir din görevlisi camisinin eksiğini, borcunu bize bir yazı ile bildirir, banka hesap numarasını belirtir, biz de gereğini yaparız. Bunun dışındaki hareket yasal değildir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 22:28:57
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 22:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?