6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Çanak'tan muhalefete taş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Av. Oktay Çanak, iktidar dönemlerinde vatandaşlara gıda ve kömür yardımlarını eleştiren muhalefet partilerinin durumunu 'normal karşıladıklarını' söyledi.

Çanak, "Onlar bugüne kadar fakir insanların evlerinin adresini bilmediği için böyle davranmalarını normal karşılıyoruz" dedi.

Gerek ülke genelinde gerekse Ordu'da muhalefet parti çevrelerinin yaklaşan yerel seçimler öncesinde gıda, kömür ve özürlü vatandaşlara yapılan yardımları dillerine doladıklarını, gazete ve TV'lere açıklama yapan her muhalefet partisine mensup isimlerin sanki önceden anlaşmış gibi 'gıda ve kömür' yardımlarını eleştirdiğini hatırlatan Çanak, "Bu tablo bizim eserimiz değildir. Bizi eleştirenler önce aynaya bakmalıdır" diye konuştu.

Bugün AK Parti'yi eleştiren partilerin Türkiye'yi 7-8 yıl öncesine kadar Cumhuriyet tarihinin en büyük krizine maruz bıraktığını hatırlatan Çanak, son 30 yıl içerisinde ANAP'ın ilk dönemi hariç diğer yıllarda ülkenin '75 cent'e' ülke insanının ise 'bir paket margarine' muhtaç duruma düşürüldüğünü kaydetti. Geçmiş yılların ve hükümetlerin başarısızlığının sonucunda yoksul sayısının giderek artış gösterdiğini vurgulayan Çanak,

"Biz bugün bizim kömür ve gıda yardımını yaparak bir yandan sosyal devlet olmanın hükmünü yerine getiriyor, bir yandan da bizi eleştirenlerin bağlı olduğu partilerin bir dönem ortağı olduğu hükümetlerin geride bıraktıkları enkazı kaldırmaya çalışıyoruz. Bize laf atanlar önce aynaya bakmalıdır. Bugünkü tablo AK Parti iktidarı ile oluşmuş bir tablo değildir. Biz Türkiye'de alışık olmayan bir düzeni başlattık ve devam edeceğiz. Onlar fakir fukaranın, garip gurebanın adresini bulamadıkları için böyle konuşuyorlar. Onlar bulamadıysa biz bulduk, gidiyoruz. Gönül tabii ki bu yolu arzu etmez. Eğer böyle bir gerçek bu ülkede varsa, sorumluluk mevkiinde olan bizler buna duyarsız kalamayız. Bugüne kadar gelenler duyarsız kaldıysa, biz kalamayız" diye konuştu.

Av. Oktay Çanak, Sosyal Yardımlaşma Fonu vasıtasıyla dar gelirli aileye içinde 150 YTL'lik gıda paketi verildiğini, aşevinden yemeğini alabildiğini, kış kömürünün tedarik edildiğini, çocuklarının öğrenimine katkıda bulunmak için ayrıca bir ödeme yapıldığını, doğum yapan kadınlara bile ödenek tahsis edildiği gibi okula başlayan öğrencinin kitaplarını ücretsiz devlet tarafından verildiğini hatırlattı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 23:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper turgut IP: 88.232.161.xxx Tarih : 23.12.2008 11:47:01

abi sana başından sonuna kadar katılıyorum