7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

'Çankaya'daki binayı satacağız!'

Ordu İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin, mülkiyeti Ordu İl Özel İdaresi’ne ait olan, ancak Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı tarafından kullanılan Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan binayı kesinlikle satacaklarını açıkladı. 

Ordulular Vakfı'nın kiracı olarak kullandığı binanın İl Genel Meclis kararıyla satışa çıkarılacağını belirten Şanser Şahin, "Ankara'da bir binamızın olmasının bize hiç bir faydası yok" dedi. Aynı şekilde Giresun Özel İdaresi'ne ait bir binanın da satışa çıkarıldığını hatırlatan Şahin, "O binanın alınış amacı Ankara'ya giden Orduluların yurt ihtiyacının karşılanması içindi. Ancak günümüzde yurt değil, bir lokal olarak kullanılıyor. Artık Türkiye'nin hangi iline giderseniz gidin yurt ve yurtlar var. Resmi olsun özel olsun her yerde yurt var. Şu anda binanın değeri 600 bin YTL. Bu parayı da yatırıma yönelteceğiz" dedi. 

"ORDU'NUN YATIRIMA İHTİYACI VAR"
Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi kanununun çıkması, Köy Hizmetleri ile Özel İdare'nin birleşmesinin ardından göreve geldiklerinde Ordu'nun yollarının bakımsız ve asfalt şantiyesinin bulunmadığını gördüklerini belirten Şahin, öncelikle sorunun bu olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Binanın satışından gelecek olan 600 bin YTL'yi yatırıma yönlendireceğiz. İller Bankası'ndan uzun vadeli ödemeli 5 milyon YTL kredi alıyoruz. Bu parayla Ordu Merkez ile Ünye-Fatsa arasına iki tane asfalt şantiyesi kuracağız. Kamyon, kepçe ve ağır iş makineleri satın alacağız. Köylerin, beldelerin yolları onarım veya asfalt bekliyor. Bugüne kadar öylesine asfalt atılmış bırakılmış. Asfalt şantiyelerinin kurulmasının ardından belde ve köylerin yollarına ağırlık vereceğiz. Bu binanın satışından gelecek para da yatırıma yönlendirilecek. Ordu'nun yatırıma ve hizmete ihtiyacı var. Bu durumda Ankara'da, İstanbul'da binamızın olmasının bize bir avantajı yok" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SUZAN ÖZCAN IP: 85.102.129.xxx Tarih : 7.07.2008 18:55:42

Çok doğru söylüyorsunuz Başkanım Ordu'nun kesinlikle yatırıma ihtiyacı var. Ordu'nun havaalanı'na da ihtiyacı var ve bu konuda halk olarak Ankara'yı mail yağmuruna tuttuk. Elbette halkın sesini Ankara duyacak. Sizlerde Ordulu ve Giresunlu hemşerilerimde havaalanı konusunda Ankara'ya baskı yapın. Bakın göreceksiniz hep beraber olursak HAVAALANINA kısa zamanda kavuşacağız. Yoksa onlara kalsa daha 50 yıl havaalanını göremeyiz. Tabi buna da ömrümüzde yetmez...