6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Çatı yangınlarına dikkat

Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar, yaz aylarının yaklaşması nedeniyle membranlı çatı kaplama uygulamasının arttığını, buna bağlı olarak çatı yangınlarının da artış gösterdiğini söyledi.
 
Son günlerde gelen ihbarların çatı veya çatıdan başlayan yangınların oluşturduğunu kaydeden Akçay, vatandaşların çatı onarımı ve yapımı esnasında özellikle membran kaplama işini ehliyetli kişilere ve firmalara yaptırmaları gerektiğini belirtti. 

Çağlar, “Membran bilindiği gibi şaluma ateşi ile ısıtılıp yapıştırılan bir malzeme. Membran kaplamasının bilinçsizce yapılmasından dolayı zaman zaman muhtelif mahallelerde çatı yangını ihbarları alıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuya duyarlılık göstermelerini, özellikle kendi can ve mal kayıplarının olmamasını ümit ediyoruz. İtfaiye teşkilatı olarak küçük gibi gözüken çatı yangınları kısa zaman içerisinde büyük tehlikeler arz ediyor. Ayrıca, Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik gereği bacaların ahşap malzeme ile temas etmemesi ve bacaların membran örtüsü ile sarılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 14:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?