7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Cesedi 4 ay sonra bulundu

Danimarka açıklarında 4 ay önce alabora olan gemide hayatını kaybeden ve cesedi 4 ay sonra bulunabilen Mustafa Şen, doğum yeri Ordu'nun Fatsa ilçesinde toprağa verildi.

Evlilik hayallerini gerçekleştirmek ve ekmek parası kazanmak için 22 Ekim tarihinde Polonya'da 10 Türk'ün çalıştığı gemiye dahil olan Mustafa Şen (24), işe başladıktan 4 gün sonra Danimarka açıklarında geminin alabora olması sonucu hayatını kaybetti.

Hava şartlarının düzelmesinden sonra 4 ay sonra cesedine ulaşılabilen Mustafa Şen'in cenazesi, bugün doğum yeri Ordu'nun Fatsa ilçesine getirildi. Mustafa Şen, Orta Büyük Camisi'nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çömlekli köyünde toprağa verildi.

Mustafa Şen'in ağabeyi Murat Şen, Danimarka açıklarında batan gemide 11 kişiden 3 kişinin sağ kurtulduğunu öğrendiklerini belirterek, "Geminin alabora olmasından dolayı o tarihten bu yana hava şartlarının sürekli kötü olması arama çalışmalarını engelledi. Kardeşim, makine dairesinde bulunmuş. O gün saat 12-16 arasında vardiyası varmış, gemi saat 15.30 alabora olmuş. Kardeşimin cesedi Şubat ayının 13'ünde bulundu. İşlemler uzun sürdüğü için cenazenin gelmesi bugüne kaldı. Çok üzgünüz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 18:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?