7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

ÇEŞİAT iş başında!

Ordu Valiliği tarafından çevre ve doğaya karşı yapılan suçları önlemek, çevre ve doğayı korumak, çevre suçlarıyla mücadele etmek, çevre bilinci ve duyarlılığını arttırmak amacıyla ağustos ayında kurulan Çevre Suçları İnceleme ve Araştırma Timi (ÇEŞİAT), bugüne kadar 108 olaya müdahale ederken, 38 kişi ve kuruluş hakkında yasal işlem uyguladı.

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, merkez ve ilçelerde kontrollerini sürdüren ÇEŞİAT, değişik tarihlerde 8 adet İmar Kanunu’na muhalefet olayı tespit etti. Gerekli uyarılara rağmen durumu düzeltmeyen 2 kişi ve kuruluşa yüksek miktarda ceza kesildi. Kumsal ve ırmaklardan kum ve çakıl çalınması olayını titizlikle inceleyen ÇEŞİAT, 34 adet Maden Kanunu’na muhalefet olayına müdahale etti. ÇEŞİAT, gerekli uyarılara uymayan 11 kişi ve belediyeye ağır para cezası uyguladı.

ÇEŞİAT ayrıca, 43 adet Çevre Kanunu’na muhalefet olayı tespit ederken, 17 kişi ve kuruluşa, 23 adet Kıyı Kanunu’na muhalefet olayında ise gerekli uyarılara uymayan 8 kişi ve kuruluşa ceza kesti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 12:32:37
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 23:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?