6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Çevre yolu, dert yolu oldu

Ordu'da, günde ortalama 50 bin aracın geçiş yaptığı sahil yolunun bu trafik yükünü taşıyamaması nedeniyle 2002 yılında gündeme getirilen çevre yolunun yapılması için arazilerine 'şerh' konulan yöre sakinleri, 7 yıldır elleri kolları bağlı bekliyor.

Çevre yolunun geçeceği Turnasuyu Kargın mevkisindeki vatandaşlarla görüşen Demokratik Sol Parti (DSP) Ordu Merkez İlçe Başkanı Pervin Özcan, güzergah üzerinde arsası ve binası bulunan yüzlerce ailenin yol geçecek diye arsa ve gayrimenkulleri üzerinde hiçbir işlem, tadilat veya onarım yapılmasına izin verilmediğini ve yüzlerce insanın mağdur edildiğini kaydetti.

Çevre yolu temelinin 2007 yılında atılacağının söylendiğini, daha sonra 2008 yılı programına alınacağının belirtildiğini, ancak hiçbir işlem yapılmadığını vurgulayan Özcan, "Bu insanlar 7 yıldır bekliyor. Bu insanlar 'yerim var' deyip bir çivi çakamıyor. Yetkililerin verdikleri sözü tutmalarını bekliyoruz. Kamulaştırma ya yapılsın ya da bırakılsın" dedi.

VATANDAŞLAR DERTLİ
Turnasuyu Kargın Mahalle Muhtarı Refik Koyun ise çevre yolunun inşası için şartların oluşmadığını belirterek, "Bundan dolayı vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusu. Ne ev yapabiliyor, ne satabiliyor ne de kiraya verebiliyor. Vatandaş malını kullanamıyor. Burada 150 kişi mağdur edilmiş durumda" diye konuştu.

Mağdur olan vatandaşlardan Safiye Aktürk, arazisinin vergisini ödemesine rağmen üzerinde herhangi bir çalışma yapamadığını ifade ederek, "Elimiz kolumuz bağlı. Belediye burada alım satımı durdurdu. Evim eskidi, üs katında sıvalar bile dökülmeye başladı ama güvenip bir çivi çakamıyorum. Bizi anlasınlar artık" açıklamasında bulundu.

Fikret Çiçek ise arazilerin üzerine şerh konulmasından dolayı bir şey yapamadıklarını kaydederek, "Yedi yıldır bekliyoruz, neyi beklediğimizi bize söylesinler. Yedi yıldır bir insan bu kadar mağdur edilir mi?" diye konuşurken, Süleyman Yeşilyurt da, "Ben sekiz senedir buradaki arsamı kullanamıyorum. Bir çivi çakamıyoruz. Buraya inşaat yeri açılacak olsa belediye geliyor hemen durduruyor. Ya yap ya da geri ver. Söz verenler gelmiyor buraya. Seçimden seçime uğruyorlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 15:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?