3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Cezaevinin yerine sevgi evi

CEZAEVİNİN YERİNE SEVGİ EVİ

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 2 yıl önce kapanan cezaevinin yerine Sevgi Evi yapılıyor.

Eski cezaevinin yıkımı belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilirken, AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yıkım çalışmasını inceledi. İnceleme sonrası açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bölgemizde suç oranı düştüğü için 2 yıl önce burası kapatılmıştı. Toplam 2 dönümlük bir alan. Cezaevi kapatılınca burası hakkında çok şey söylendi. Kapatma işlemi 2009 yılı yerel seçimlerine denk geldiği için, muhalefet tarafından burası üzerinden çok hoş olmayan, kirli ve karalamalı siyaset yapıldı. Hatta bu arazinin Milletvekili Eyüp Fatsa tarafından satın alındığı bile iddia edildi. Bu arazi devletindir. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmiş. Kapatılınca da bu tahsis iptal olmuş ve Milli Emlak'a, Hazine arazisi olarak dönmüştür. Biz de yerel seçimlerde, buraya kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklar için Sevgi Evi yapacağımızı proje olarak duyurmuştuk. Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığımızla görüşerek, Adalet Bakanlığımızın da olurunu alarak, burayı projemiz için istedik. Onlar da bizlere yardımcı oldular. Her iki kurumumuza da ayrıca teşekkür ediyorum. Burası daha sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na bizim projemiz için devredildi. Tabii ki bu aşamalarda bizim projemize Sayın Milletvekilimiz Eyüp Fatsa da destek oldular ve Ankara'da projemizin kabul görmesi hususunda gayret gösterdiler. Bu arada çıkan dedikoduların, nasıl yalanlandığı da somut olarak gözlendi. Yani Eyüp Fatsa kendi için değil, Fatsa Sevgi Evi için bizlere destek oldu. Bizler Sevgi Evimiz için hazırlıklara başladık. Huzurevi projemiz hazırlandı ve bakanlık tarafından da çok beğenildi. Nasip olursa nisan, mayıs ayı gibi temel atmayı düşünüyoruz. Ardından da burada, kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklarımız için Sevgi Evi Projemizi hayata geçireceğiz. Ben her iki projenin de şimdiden ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

FATSA: “ÇOK GÜZEL PROJE”

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ise yaptığı açıklamada, cezaevinin yıkılmasıyla Fatsa'da bir tarihin yaşandığını belirterek, “Fatsa da suç oranı düştüğü için cezaevine ihtiyaç duyulmadığından kapatılmıştı. Bugün yıkımı gerçekleştiriliyor. Ben bir kez daha bölge halkımızı tebrik ediyorum. Bölgemiz de huzurun hakim olması çok sevindirici, işte kanıtı cezaevinin yıkılması. Burası Türkiye'ye örnek bir yerdir. Cezaevi yıkılıyor ve yerine Sevgi Evi yapılıyor. Ben buranın Sevgi Evi Projesi'ne tahsisi konusunda bizlere yardımcı olan, Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Adalet Bakanlığımıza, Milli Emlak Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Ayrıca buraya Sevgi Evi'ni düşünen Belediye Başkanı Anlayan ve ekibini de ayrıca tebrik ediyorum. Tam yerine yakışır bir proje olmuş. 2009 yılı yerel seçimlerinde bu arazi üzerinden siyaset yapmaya çalıştılar. Çalışanlar da seçimde gerekli dersi aldılar. Siyasette insanlarla paylaşacakları doğruları olmayan, yüreğinde, insan ve hizmet sevgisi taşımayan, kirli siyaset yapanlar, şimdi ne düşünüyorlar tahmin bile etmek istemiyorum. Onların kapasiteleri bu projeleri yapacak düzeyde değildir. Hakikat bugün gün yüzüne çıktı. Şimdi ben de buna çok memnun oldum” diye konuştu.

Belediyenin sosyal yaşam adına çok güzel projeler yaptığını vurgulayan Milletvekili Fatsa, şunları söyledi: “Daha önce Huzurevi Projesi hazırladı ve şimdi de Sevgi Evi Projesi'ni hazırlıyor. Bunlar birçok ilçede bulunmayan projelerdir. Fatsa büyük şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Fatsa değişimi bu dönemde yaşıyor. Yine Spor Kompleksi ve Kültür Sarayı projeleri var. Ben yerelde Fatsa Belediyemizin projelerini yakından takip ediyor ve takdirlerimi sunuyorum. Bu projelere Ankara'da Bakanlıklar nezdinde destek olmak da bizlerin boynunun borcudur.”

CEZAEVİNİN YERİNE SEVGİ EVİ
CEZAEVİNİN YERİNE SEVGİ EVİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 16:52:02
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 16:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?