7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

CHP'den noter onaylı söz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Merkez İlçe Yönetim Kurulu, seçim zamanlarında kapalı kapılar arkasında aday belirleme yöntemlerine karşı, tüm üyelerin katılımıyla aday belirlenmesine yönelik verdiği sözü noterde tasdik ettirdi.

6 Ocak tarihinde yapılan seçimle göreve gelen Harun Furtun başkanlığındaki CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu, siyasi partilerde gerek il ve ilçe başkanlığı gerekse yerel ve genel seçimler öncesinde adayların kapalı kapılar arkasında ve bazı kesimlerce belirlenmesi yöntemine savaş açtı.

Partide kapalı kapılar arkasında aday belirleme yöntemini kesinlikle kabul etmediklerini ve üyelerin oylarıyla aday belirlenmesini savunduklarını belirten yönetim kurulu, göreve gelir gelmez bu sözlerini noterde tasdik ettirdikten sonra parti binasına astı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Harun Furtun, siyasi partilerde görülen hastalıkların başında kapalı kapılar arkasında aday belirleme yöntemlerini kabul etmedikleri görüşünü net bir şekilde ortaya sermek için noterden tasdik ettirdiklerini belirtti.

Furtun, "CHP tüzüğünün 60. ve 61. maddelerinde aday belirleme kriterleri belirtilmiştir. Bir aday ya ön seçimle ya aday yoklamasıyla ya da merkez yoklamasıyla belirlenir. Biz parti olarak genel seçimler öncesinde milletvekili adaylarının parti delegelerinin seçimiyle, yerel seçimlerde belirlenecek adayların ise tüm parti üyelerinin katılımıyla ön seçimle belirlenmesini istediğimizi belirtiyoruz. Bu hareketimizin diğer partilere ve teşkilatlara da örnek olmasını istedik. Çoğulcu demokrasiden bahsediyorsak tabanın sesine her zaman kulak verilmelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 14:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERBEY IP: 88.230.253.xxx Tarih : 9.02.2008 15:34:03

HARUN FURTUN GERCEKDEN DEMOKRASI ADINA GUZEL BIR İŞ YAPTINIZ YOLUNUZ ACIK OLSUN...