6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

CHP'den tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Sapmaz Özkan, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın nüfusun büyük bir kısmını dışarıda bıraktığını iddia etti. 

Parti binasında İl Başkanı Kenan Çebi ve İlçe Başkanı Harun Furtun ile ortak basın toplantısı yapan Hülya Sapmaz Özkan, sosyal güvenlikle dışlanan grupların başında kadınların geldiğini ileri sürdü. Ev kadınları ve sigortasız kadınların sosyal güvenlik açısından yasa tasarısı ile eş ve babalarına bağımlı kalacaklarını ifade eden Özkan, "Tasarı kadınlar için var olan koşulları ağırlaştırmakta var olan eşitsizliği pekiştirmektedir. Evlenme ödeneğinin düşmesi, ölümde toptan ödeme miktarlarının düşürülmesi, ölüm aylığına hak kazanma koşullarının ağırlaştırılması kaybedilen haklara örnektir" dedi. 

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'yla yeşil kart alabilme koşullarını sağlayamayanların tümünün sağlık sigortası ödemek zorunda kalacağını dile getiren Özkan, "Yatıramayanlar hakkında haciz işlemleri uygulanabilecektir. Bu kişiler prime esas kazancın yüzde 12'si yatırılacaktır. Bugün brüt asgari ücret üzerinden hesaplama yaptığımızda yatırılacak en az tutar 144 YTL'dir. Yine bu tasarıya göre kişi başına aylık gelirinin 145 YTL 'nin üzerinde olanların yeşil kartları ellerinden alınacak ve prim ödemekle zorunlu tutulacaklardır. Bu nedenle yeşil kartlıları zor günler bekliyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 16:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?