6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı.


Kutlamalar çerçevesinde parti binasında toplanılmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyma törenine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra anıta çelenk bırakıldı. Törene eski CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen, CHP Ordu İlçe Başkanı Harun Furtun ile il ve ilçe teşkilatlarından çok sayıda CHP'li katıldı.

Törende bir konuşma yapan CHP Ordu İl Başkanı Av. Kenan Çebi, CHP'nin siyaset hayatındaki 85. yılının kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini belirtti. Her zaman dürüstlük ve şeffaflıktan yana olduklarını belirten Çebi, milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini kaydetti. Çebi, "Dokunulmazlıkların, AB uyum yasalarının da ön gördüğü üzere 'kürsü dokunulmazlığı' ile sınırlandırılması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.


PKK terör örgütü üzerindeki ABD ve AB desteğinin kaldırılması konusunda derhal gerekenin yapılması gerektiğini ifade eden Çebi, şöyle konuştu: "Kuzey Irak'tan topraklarımıza ve insanlarımıza yönelik saldırıları gerçekleştiren PKK terör örgütü üzerindeki ABD ve AB'nin koruyucu şemsiyesi derhal kaldırılmalıdır. İcazet almalara ve talimatlara boyun eğilmesini istemiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?