6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ciplerin gösterisi nefes kesti

'Fatsa ve Çevre İlçeler 6. Cip Şenliği'nde eski model cipler ile son teknoloji ciplerin bin 500 rakımlı Aybastı Perşembe Yaylası'ndaki şovları ve yarışması büyük ilgi gördü.

Karadeniz'in yaylarını tanıtmak amacıyla düzenlenen Fatsa ve Çevre İlçeler Cip Şenliği'ne katılan 50'nin üzerinde eski ve yeni model cip, cumartesi günü Fatsa'dan yola çıkarak Kumru Ericek Yaylası, Korgan İteniçi Ormanları ve yine Korgan Yalman Tepesi üzerinden Aybastı Perşembe Yaylası'na geldi.

Geceyi burada geçiren cipçiler, gündüz Perşembe Yaylası Kümbet düzlüğünde yüzde 70 eğimli Kümpet Tepesi'ne tırmanma yarışı düzenledi. Bu yarışlarda dizel ciplerde Ordulu Turgut Karapestil birinci olurken, benzinli ciplerde Adil Yekli birinciliği elde etti. Karma cip tırmanma yarışında ise yine Adil Yekli isimli cip sürücüsü birinci oldu.

Daha sonra 30 cipin katılımıyla, hazırlanan parkurda Off-Road yarışması düzendi. Cip sürücüleri 4 defa dereden geçmek suretiyle eğimi de bulunan parkurda saliselerle yarıştı.

Yarışmalarda bazı cipler 2. derede takıldı. Cipler yarış yaparken, şenliğe katılan vatandaşların parkur alanında canlarını tehlikeye atarak koşması dikkat çekti. Yarışmayı büyük bir ilgiyle izleyen vatandaşlar, dereyi geçebilen cip sürücülerini alkış yağmuruna tutarken, derede takılan cipler bir kazı yükleyici tarafından kurtarıldı.

Off-Road yarışmasını 1 dakika 38 saniye 54 salise ile Ordulu Turgut Karapestil kazanırken, 1 dakika 44 saniye 26 salise ile Sezgin Aydınlık ikinci, 1 dakika 48 saniye 35 salise ile Samsun Off-Road Kulübü'nden Dr. Şenol üçüncü oldu. Cip yarışmalarını çok sayıda vatandaşın yanı sıra kısa bir süre AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat da izledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 10:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?