7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ciplerin yayla serüveni başladı

Karadeniz'in yaylalarını tanıtmak amacıyla yapılan ve 2 gün sürecek olan "6. Fatsa ve Çevre İlçeler Cip Şenliği", renkli görüntülerle start aldı.

Şenliğe eski ve yeni model olmak üzere yaklaşık 100 cip katıldı. İlk olarak Fatsa Belediyesi Çamlık Restaurant'ta toplanan ve burada kahvaltı yapan katılımcılar daha sonra konvoy halinde Hükümet Konağı'na geçti.

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 6. Cip Şenliği çelengini Atatürk Anıtı'na sundu. Cipler daha sonra Fatsa şehir turunun ardından ilk olarak Kumru Ericek Yaylası'na hareket etti. Cipler buradan Korgan İteniçi Ormanları'nı ve Yalman Tepesi'ne varış yapacak.

Kaymakam Yurdaer, şenliğin amacının Karadeniz'in yaylalarını tanıtmak ve doğa sporlarını geliştirmek olduğunu belirterek, "Eski model ciplerden son model ciplere kadar birçok aracın bir arada olması nedeniyle gerek nostaljiyi yaşamak gerekse teknolojiyi tanıtmak, bunların yanı sıra insanlarımızı iki günlüğüne de olsa kentin stresli yaşantısından alıp doğa ile baş başa bırakmak istiyoruz. Bu sayede bölgemizin yaylalarını da insanlarımıza tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 12:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazlı sana IP: 78.187.32.xxx Tarih : 21.06.2008 16:07:31

yağan yağmura rağmen ericek tüm güzellini ve asilini yine koydu ortaya sayın vekilimiz eyüp fatsayada katılımından dolayı çok teşekkür ederiz