7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Çıraklığa ilgi azaldı

Fatsa Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Sedat Bilgili, 8 yıllık eğitimden sonra Çıraklık Eğitim Merkezlerinde okuyan öğrenci sayısında büyük azalma olduğunu söyledi.


Fatsa Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Sedat Bilgili, bin 200 rakamlarından çıraklıkta okuyan öğrenci sayısının şu anda 300'lere kadar gerilediğini belirterek, "Öğrenci 8 yıllık eğitimden sonra liseyi de denemeye çalışıyor ve çıraklığa gitmiyor. Eskiden arada 3 senelik ortaokul imkanı vardı. Ona gitmemek için kısa yoldan mesleğe atılıyordu. Şimdi ise 8 yılı bitirdikten sonra yaşı büyüdüğü için çıraklık yapmak istemiyor. Şu anda berber ve kuaförlük gibi mesleklerde çırak çok fazla. Bu mesleklerde yavaş yavaş şişiyor. Bir zaman sonra onlardan da çırak gelmeyecek. Şu anda en fazla öğrencimiz kırsal kesimden geliyor" dedi.


20. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlar gereği, daha önceden kalfalık ve ustalık belgesi almayan kişilere son defaya mahsus olmak üzere 3 aylık bir süre verildiğini ifade eden Bilgili, "Bunun yanı sıra, 6 tane daha meslek dalı çıraklık kapsamına alındı. Bundan yaralanmak isteyenler, Çıraklık Eğitim Merkezi'ne başvurabilirler. Bu meslekler; halı desinatörlüğü, dekoratif el sanatları, dekoratif ev tekstili, makyaj, tekstil laborantlığı, infaz ve koruma. Bu meslek dallarından faydalanmak isteyenler bu 3 aylık sürede imtihana girmek suretiyle belge alabilirler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?