7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Çocuk doktoru sıkıntısı

Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Neşide Tanrıverdi, tayin ve emeklilik nedeniyle çekilen personel sıkıntısın özel hastanelerin açılmasıyla yaşanacak geçişlerin kendilerini daha da zor durumda bırakacağını belirtti.

1978 yılında yapılan ve yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çocuk hekim sayısının azalmasıyla hizmet vermekte zorlanıyor. Normal şartlarda 9 olması gereken hekim sayısı 5'e inince poliklinikler önünde oluşan sıralar artmaya başladı.

Hekim sayısının kendisinin de dahil 5'e düştüğünü belirten Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Neşide Tanrıverdi, "Bunlardan bir tanesi de ben olunca gerektiği kadar verimli olamıyorum. Bu nedenle hastanemizin çocuk hekimlerine ihtiyaç var" dedi.

Tayin ve emekliliklerle birlikte düşen sayı ile sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Başhekim Neşide Tanrıverdi, "Hastanemizde kadın doğum hekimlerimizin sayısı yeterli, ancak çocuk hekimlerimiz sayısı yetersiz. Daha önce sayımız yeterliydi. Tayin ve emekli olanlarla birlikte şuan sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Özel hastanelerin açılmasıyla yaşanacak geçişlerle birlikte bu sıkıntının daha da büyüyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Hastane binasının eski olması nedeniyle standartları yakalamakta da zorlandıklarını ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Bizim hastanemiz eski bir hastane. Ne kadar iyi bir duruma getirsek de fiziksel olarak bugünkü standartları yakalayamıyoruz. İşlevsel olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak mekan olarak bugünkü standartlara uygun tuvaletli banyolu odalarımız çok az. Asansörümüz sadece bir tane var. 30 yıllık bina olduğu için birçok konuda bugünün standartlarını uygulamamız oldukça zor oluyor. Çözüm olarak Ordu'nun yeni bir kadın doğum ve çocuk hastanesi ihtiyacı var. Çünkü ne kadar iyileştirirsek iyileştirilelim mevcut binamız bugünkü standartlara uyarlayamıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 23:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent biçer IP: 94.120.176.xxx Tarih : 18.12.2008 20:40:51

Valla benim iki oğlum var ikiside hasta olurda hastaneye gideriz diye korkuyorum çünkü doktor bir tane sıranın nerede olduğu belli değil doktor hayatından bıkmış gelenede aynı ilaç gidenede aynı ilaç muayene desen sırtını dinle ağzına bak ilacı yaz devam. Adamlar haklı gecede bir doktor 500 hastaya bakarsa olacağı budur.