3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Çocuklar kitaplarına kavuştu

ÇOCUKLAR KİTAPLARINA KAVUŞTU

Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilen 'Kitap Kampanyası' çerçevesinde toplanan ilk kitaplar Kumru Yukarı Damlalı İlköğretim Okulu'na teslim edildi.

Okulun ihtiyaç duyduğu ansiklopedi, ev ekonomisi, bilimsel araştırma, İngilizce sözlük, hikaye ve roman kitaplarından oluşan set, köyün de esnaflarından olan İsmail Eyüpoğlu tarafından Okul Müdürü Güngör Arduç'a teslim edildi. Derneğin alt yapısını yürüttüğü ve esnafın da dahil edildiği proje sayesinde bölge halkının okullara bakış açısı değiştirmeye başladı. Projenin önümüzdeki aylarda Kumru'nun diğer köylerinde de uygulanacağı belirtildi.

Kitap kampanyasının ilk ayağını Yukarı Damlalı İlköğretim Okulu'na gerçekleştirdiklerini dile getiren Dernek Başkanı Osman Dinleyici, "Amacımız okullarımızın eksik kitap ihtiyaçlarını karşılamaktır. Derneğimizi hayata geçirirken ismini eğitim, kültür ve yardımlaşma olarak belirledik. Eğitim bizim için birinci planda. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer köylerimizin kitap ihtiyacı için destek olmak isteyen herkese kapımız açık" dedi.

Köy okullarının birçok hizmetten mahrum kaldığını dile getiren Kumru'nun ve Yukarı Damlalı esnaflarından İsmail Eyüpoğlu ise, "Okulumuzun teknik alt yapısında bir takım eksiklikler vardı. Öncelikle kütüphanemiz boştu. Bu eksikliğin giderilmesi noktasında hassasiyet gösteren başta Kumrulular Derneği yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Esnafın da bu projeye dahil edilmesi çok daha anlamlı olmuş" diye konuştu.

Okul Müdürü Güngör Arduç, "Dernekten bizi telefonla aradıklarında ve okul kütüphanemiz için kitap topladıklarını söylediklerinde çok şaşırdım. Kütüphanemiz için ne tür kitaplara ihtiyacımız olduğunu söylediler. Biz de listeyi yetkililere bildirdik. Sivil toplum örgütlerinin eğitime destek olmaları büyük bir adım. Bize destek sağlayan başta Dernek Başkanı Osman Dinleyici ve ekibi ile emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR KİTAPLARINA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 11:34:04
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 11:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?