7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Çocuklarını yuvaya vermek zorunda

Ordu'da eşi evden kaçınca iki prematüre çocuğuna bakamayan şeker hastası baba, çocuklarını yuvaya yerleştirmeye karar verdi.

Acılı baba eşini yengesinin kandırdığını iddia ediyor.
Merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde Tarık Kaygusuz (27) ile Eda (20) 2005 yılında mutlu bir evlilik yaptı. Mutlu çiftin şu anda 3 yaşında olan Nazlı ve 8 aylık Emine adında iki kız çocuğu dünyaya geldi.

Prematüre (erkan doğum) olarak dünyaya gelen 2 çocukta sağlık problemleri baş göstermeye başladı. Maddi imkansızlıklar içerisinde çocuklarının tedavisini yaptırmaya çalışan baba Tarık Kaygusuz, bu arada kendi de şeker hastalığına yakalandı. Hastalığı nedeniyle çalışamayan ve aşırı kilo kaybeden
talihsiz baba çocuklarının sağlık ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi.

Çevresindekilerin yardımlarıyla ihtiyaçlarını karşılayan ailede her şeye rağmen çift arasında tartışmalar yaşanmadı. Hastalığına rağmen ağır orman işlerinde çalışmaya başlayan Tarık'ın bu arada erkek kardeşinden ayrılan eski yengesi evlerine gidip gelmeye başladı. İşi nedeniyle bazen eve gidip gelemeyen Tarık, bu olaydan rahatsızlık duyarak köydeki evlerinden taşınmak istedi. Bir türlü görüşmelerine engel olamayan Tarık, bir gece küçük çocuğunun ağlaması üzerine kalktığında eşinin evde olmadığını fark etti.

Kirayı ödemesi için verdiğini para ile kaçan eşinden 3 gündür haber alamayan acılı baba, eşinin bulunması için jandarmaya başvurdu. Anneleri tarafından terk edilen Nazli ve kardeşi Emine ise sürekli ağlıyor.


Severek evlendiklerini ve aralarında hiçbir problem olmadığını belirten Tarık Kaygusuz,"Çok mutlu yuvam vardı. Hastalığım olmasına rağmen ormanda çalışıyorum. En son kirayı vermesi için eşime para verdim. Parayı verdiğini söyledi. O gece kardeşimin hanımı ile evden kaçtı. Nereye gittiklerini bilmiyorum" dedi.
Büyük kızının hastalığı nedeniyle yürüyemediğini çocuklarına bakacak durumunun olmadığını ve mecburen yuvaya vermek zorunda olduğunu ifade eden acılı baba,"Aramızda hiçbir problem yoktu. Kaçtığı akşam hiçbir şey hissetmedim. Gece çocuğumun ağlaması üzerine kalktım. Kalktım baktım ve Eda evde yoktu. Şuan çok zor durumdayım. Çocuklarımı bakamıyorum. Vermek istemiyorum ama mecburen çocuklarımı yuvaya vermek zorundayım" diye konuştu.


Eşinin erkek kardeşinden ayrılan eski yengesi tarafından kandırıldığını iddia eden Tarık Kaygusuz,"En son 1 hafta önce kardeşimin eski hanımı evimize gelmiş. Komşular görmüşler. Kandırdıklarını biliyorum. O kadar beraber sıkıntı çektik. Bırakıp gitmedi. Her şey yoluna girdiğinde eşimi kandırdılar. Ben ne olursa olsun eşimi geri istiyorum. Eda, gel ne halde olduğumuzu gör. Ne olur dön çoçuklarımızı yuvaya vermeyelim. Yarın çocukları yuvaya vereceğim. Rahat edersiniz ondan sonra" diyerek ağladı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?