6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

'Denizin Renkleri' Ordu'da buluştu

Ankira Kültür Sanat Gençlik Kulübü’nce yürütülen, "Pabucu Yarım" adlı proje ile beş farklı ülkeden gençler Ordu'da bir araya geldi.


Ülkeler arasında kültürel ilişkilerin arttırılması, insanlar arasında barış, dostluk, hoşgörü ve sevginin yaşatılmasını sağlamak amacıyla Ordu Belediyesi ile Ankira Kültür Sanat Gençlik Kulübü arasında gerçekleştirilen 'Denizin Tüm Renkleri' adlı proje kapsamında 5 ülkenin gençleri Ordu'da bir araya geldi.

Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Litvanya ve İsveç'ten 18-25 yaş arası gençler, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un ziyaret ettiler. Projenin koordinatörü Ahmet Dindar yaptığı açıklamada, "Ordu modern ve çağdaş bir kent. Kentin her noktasında insanların güler yüzü bizleri mutlu ediyor. Gerçekleştirdiğimiz çalışma ile gençleri dünya barışı için bir araya getiriyoruz" dedi.


Belediye Başkanı Seyit Torun da misafirleri ağırlamaktan son derece memnun olduğunu belirterek, "Dünya barışı için gençlerin bir arada bulunmaları ve ortak çalışmalar yürütmeleri çok önemli. Gelecekte onlar için bu çalışmaların yapıldığı Ordu gönüllerinde büyük bir sevgi ile anılacak. Bu da bizler için yeterli" diye konuştu.

"BURGAZ'LA HEMŞERİYİZ"
Konuşmaların ardından Başkan Seyit Torun, gelen misafirlere içerisinde Ordu ilini tanıtan dokümanların bulunduğu çanta hediye ederken, gençlerde kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Seyit Torun'a takdim etti. Başkan Torun, Bulgaristan ekibinin Burgaz kentinden olduğunu öğrenince, o kentin hala Osmanlı izlerini taşıdığını belirterek "Hemşehri sayılırız" dedi.


Ankira tarafından 24-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinliklerde Ordu'da açılacak olan bir panayırda hem bölgesel tanıtım standları hem de katılımcı ülke standları kurulacak. Bir haftalık etkinlik programı boyunca katılımcılar çeşitli atölye çalışmalarıyla "sokakta oynanan oyunları" yeniden hatırlayacak, ülkelerine ait farklı oyunları birbirlerine öğretecek ve bir haftalık aktivite programları sonunda ortak hazırlanacak yeni bir oyunu Ordu halkı ile beraber oynayacaklar.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 16:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?