6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Diğer gözünü de kaybetmek istemiyor

Ordu'da, 15 yıl önce tek gözünü kanser nedeniyle kaybeden yaşlı adam katarakt hastalığı nedeniyle sönmeye başlayan diğer gözünü de kaybetmek istemiyor.


Aslen Amasyalı olan, ancak yıllar önce eşini kaybedince Ordu'ya akrabalarının yanına gelen Hüseyin Aygün (75), beklediği yardımı göremeyince hayırsever vatandaşların yardımıyla yaşamaya başladı.

Ailesinde de göz hastalıkları bulunan Hüseyin Aygün, 15 yıl önce görme bozukluğu nedeniyle gittiği hastanede göz kanseri olduğu öğrendi. Kısa sürede ilerleyen hastalığı nedeniyle Hüseyin Aygün, geçirdiği operasyonla tek gözünü kaybetti. Uzun yıllar tek gözüyle yaşamını devam ettiren Hüseyin Aygün, kısa bir süre önce diğer gözünden de rahatsızlandı. Gittiği hastanede gözünde katarak hastalığı olduğu söylenilen Hüseyin Aygün, her geçen gün görme yetisini biraz daha kaybediyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve şuan tek gözüyle sadece yüzde 20 görebilen Aygün, ameliyat edilememesi halinde diğer gözünü de kaybedecek. Kör olmamak istemediğini söyleyen Hüseyin Aygün, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istedi. Ailesinde göz hastalığı bulunan çok sayıda kişi olduğunu belirten Aygün, "Bir çok akrabamda olduğu gibi babam ve kız kardeşimde de göz hastalıkları vardı. Onlarda tedavi olamadan hayatlarını kaybettiler. Bende 15 yıl önce tek gözümü kaybettim. Bu şekilde hayatımı zorda olsa sürdürürken diğer gözümden rahatsız olmaya başladım" dedi.


Şuan çok az gördüğünü ve sokakta yürümekte zorlandığını belirten Hüseyin Aygün, "Çok hızlı bir şekilde gözlerim kapanıyor. Her geçen gün daha az görüyorum. iki çocuğum var ama onlarında maddi durumları iyi değil. Bana yardım edemiyorlar. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istiyorum. Bu hastalığı Allah düşmanıma da vermesin. Görmemek çok kötü bir şey. Kör olmak istemiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?