7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Doğal afetler bütçeyi sarstı

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, doğal afetler nedeniyle güç bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Felaketler, İl Özel İdaresi'nin bütçesini sarstı" dedi. 

Kış sezonu yoğun kar yağışı ve yakın zamanda yaşanan sel felaketlerine İl Özel İdare bütçesinin büyük bir bölümünü harcadıklarını belirten Mustafa Yılmaz, sevindirici olanın sadece can ve mal kaybının yaşanması olduğunu söyledi. Yaşanan felaketlerin oluşturduğu yaranın kamunun gücü ölçüsünde sarılacağını belirten Yılmaz, sel felaketiyle birlikte kapanan köy yollarının büyük bir bölümünün açıldığını hatırlattı. Arka arkaya gelen sağanak yağmurların çiftçilik ve tarım sektörünü sevindirdiğini, ancak yaşanan sel felaketinin büyük çapta maddi hasar meydana getirdiğini ve ilk hasar tespit çalışmalarının yapılmasına rağmen bakanlıktan sembolik bir yardım geldiğini ifade eden Yılmaz, "Bakanlık bünyesinde afet işlerine yaklaşık 2 milyon YTL'lik hasar tespiti yapmamıza rağmen 200 bin YTL sembolik bir yardım geldi. Şu an bu miktar dahi elimize ulaşmış değildir. Bu oranda bir zararı kurumumuzun karşılaması çok zordur. Valimizin de desteğiyle afet işlerinden alınacak yardımla ancak bu yükün altından kalkabiliriz" diye konuştu.
Yaşanan sel felaketinin büyük ölçüde insan kaynaklı olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Özellikle ilçelerimizde yaşanan sel felaketiyle yollarda uçmalar ve büyük yarıklar meydana gelmiştir. Uzmanlarımızın da yaptığı çalışmalar sonrasında zararın büyük ölçüde insan kaynaklı olduğu tespit edildi. Yolların bakımsızlığı, kapanın su yolları ve menfezlerin tıkanması büyük zararlara yol açmıştır. Bunda insan unsurunun büyük etkisi vardır. Burada herkesin büyük sorumluluğu vardır. Özel idare vatandaşlar ve muhtarlar dahil herkes büyük ölçüde suçludur. Valimizde bundan sonraki aşamada talimat verdi. Özellikle muhtarlarımızın koordinesinde elimizdeki imkanlar dahilinde, yol ve kanaların bakım ve temizleme işlemleri yapılırsa böyle felaketler yaşanmaz."

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 17:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?