6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Doğal alanlara koruma

Ordu Valisi Ali Kaban, il genelinde mevcut olan doğal kaynak değerleri yüksek alanların Milli Parklar Kanunu kapsamında korunması amacıyla çalışmalarını sıklaştırdı.


Bu amaçla makamında İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Cengiz Bağıran, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Ufuk Duman ile Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden dört uzman ile birlikte toplantı yapan Vali Kaban, doğal turistik alanların korunması için gereken her şeyin yapılmasını istedi.

Toplantıda, Aybastı-Perşembe Yaylası'nda bulunan menderesler, Fatsa-Gaga Gölü, Ünye-Asarkaya Ormanı, Topçam-Tekmezar Vadisi, Perşembe-Hoynat Adası gibi korunması gereken alanların durumu değerlendirilerek, buralarla ilgili yapılması gereken çalışmalar ve geliştirilmesi gereken projeler üzerinde duruldu.


YAYLADA KAÇAK YAPIYA İZİN YOK
Bu arada, Ordu Valisi Ali Kaban, "Yaylalardaki 23 bin kaçak yapıyı yıkmaktan vazgeçtik" şeklindeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Yaylalarla ilgili hukuki mevzuat boşluğunu gidermek amacıyla bir yönerge hazırlandığını, bu yönergenin tamamlanmasıyla birlikte yaylalardaki kaçak yapılarla ilgili gerekenlerin yapılacağını, diğer taraftan yeni kaçak yapı yapılmasını önlemek için de sürekli kontrol ve denetimlerin yapılmakta olduğunu kaydeden Vali Kaban, "Yaylalardaki kaçak yapıların yıkılmasından vazgeçilmiş değildir.

Bilakis, yaylalarımızda kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyeceğinin ve bu konuda gerekli tüm yasal işlemlerin yapılacağının kamuoyunca bilinmesini isterim" açıklamasında bulundu

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 85.102.156.xxx Tarih : 23.10.2008 13:31:08

Kent Ormanı diye lanse edilen Yoroz Kayaları mevki, Taş ocağı yapılan Sayacabaşı Mevki, Melet, Bolaman ve Ceviz Deresi havzalarınıda doğal koruma alanları olarak korumaya alınırsa iyi olacaktır. Bunun haricinde; Ordu'muz daki; Kaleler, Kiliseler, Su Değirmenleri ve Kaya mezarlarınında bir envanteri çıkarılmalıdır. Ben sizlere; hiç bir kayıtda bahsi geçmeyen bir sürü kilise, kaya mezarı ve kale sayabilirim. Bunun yanında; Anıt Ağaçlar, Endemik bitki ve hayvan türleri de araştırılıp envanteri çıkarılmalıdır. Bizler Ordu'lu ve şehrini seven insanlar olarak her türlü yardıma hazırız. SAYGILARIMLA