7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Doğalgaz çalışmaları ne aşamada?

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu'da doğalgaz dağıtımını yapacak firmanın vatandaşlarla kendilerini karşı karşıya getirdiğini söyledi.


Ordu'da doğalgaz dağıtım ihalesini alan Fındıkgaz'ın sorumluklarını yerine getirmediğini ifade eden Belediye Başkanı Seyit Torun, sert açıklamalarda bulundu. Doğalgaz boru döşeme çalışmalarında aşırı tahribatlardan dolayı vatandaşın kendilerine şikayette bulunduğunu, ancak bunun dağıtıcı firma sorumluğunda olduğunu belirten Seyit Torun, tüm uyarılara rağmen firma yetkililerin sorumsuzca davranmaya devam ettiğini, bunun karşılığı olarak kendilerinin de cezai işlem uyguladıklarını kaydetti.


Fındıkgaz'ın vatandaşlarla kendilerini karşı karşıya getirdiğini, son bir haftadır sorunlu bölgeleri kendilerinin ele aldığını ifade eden Torun, "Fındıkgaz ile belediye arasında protokol yapmamıza rağmen maalesef protokole uymadılar. Bunla ilgili cezayı da uyguladık. Ama karşılıklı diyalog kurmamıza ve her şeye rağmen maalesef çok kötü bir şekilde çalıştılar. Şu anda sorun olan yerlerde kendimiz çalışmaya başladık. Bugüne kadar bütün yardımlarımıza ve görüşmelerimize rağmen sonuç alamadık. Yaklaşık bir haftadır tamamen konuyu biz elimize aldık. Çalışmalarımıza başladık. Fındıkgaz yöneticileri ve sorumluları, Ordu şehrinde sorumsuzca çalıştılar. Vatandaşla bize karşı karşıya bıraktılar" diye konuştu.


Yapılan uyarılara uymayan firmanın üstüne, vatandaşı cezalandırırcasına kendilerini doğalgaz bağlamamakla tehdit ettiklerini dile getiren Torun, "Hem doğalgazın bağlanması konusunda hem de yapılan imalat çalışmaların götürülmesi konusunda sorumsuzca çalıştılar. Şimdi de yöneticileri bizi gaz bağlatmamakla tehdit ediyorlar. Bu sorunu direkt vatandaşımıza iletmek yönünde bizi tehdit ediyorlar. Ama bugüne kadar onlara gösterdiğimiz müsamaha artık son haddine gelmiştir. 6 aydır sonuç alamadık. İlimize doğal gaz geliyor diye yardımcı olmaya çalıştık. Ama maalesef çalışmamızın karşılığını alamadık. O nedenle biz yapılan tahribatların düzeltilmesi konusunda belirli bir noktaya gelene kadar işin açıkçası onlara daha bastıracağız" şeklinde konuştu.
Fındıkgaz Ordu Sorumlusu Doğan Gürler ise konu hakkında yorum yapmak istemediğini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 11:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?