7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Doğalgaz tartışması sürüyor

Ordu Belediyesi, doğalgaz şebeke inşaatını yapıp işletecek olan firmanın sorumluklarını yerine getirmediğinden şikayetçi olurken, firma yetkilileri ise hafta içerisinde gaz arzını sağlayacaklarını kaydetti.


Ordu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ordu'da dağıtım ihalesini alan AKSA firması bünyesinde kurulan 'Fındıkgaz'ın, protokol tarihinden bugüne kadar yükümlülüğünde bulunan yol onarımlarını geciktirdiği ya da tekniğine uygun yapmadığını iddia etti. Bu süreçte firmanın defalarca şifaen ve yazılı olarak uyarıldığı ve gerekli cezai işlemler uygulandığının belirtildiği açıklama şöyle denildi: "Ordu-Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş. belediyemiz ile imzalanan protokolden sonra basın huzurunda Akyazı, Durugöl ve Bahçelievler Mahallelerinde bu kış doğalgazın kullanılacağını taahhüt etmesine rağmen gerek şehre gelen ana hatta gerekse de şehir içi şebeke hatlarında çalışmalarını tamamlamamıştır. Son olarak firma, yükümlülüğündeki onarım çalışmalarını da yapmadığından, belediyemiz, vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmamaları için kendi imkanları nispetinde gerekli çalışmaları yapmaya karar vermiştir. Firmaya da gazın verilebilmesi için abone bağlantılarının yapılması hususunda yazılı bildirimde bulunmuştur. Karşıyaka mahallesi Çelebioğlu mevkiinde bulunan doğalgaz dağıtım istasyonu ise ilgili firma tarafından henüz tamamlanmamıştır. Dolayısıyla Belediyemiz doğalgaz çalışmalarında üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirmiş olup ,doğalgazın bağlanması adı geçen firmanın sorumluluğundadır."

BU HAFTA 300 DAİRE ISINACAK
Firma yetkilileri ise belediyenin iddialarına cevap vermeyeceklerini ve üç mahallede süren dağıtım ağı çalışmalarını tamamladığını açıkladı. Son aşama olan basınç düşürme istasyonu ve mekanik işlemlerin tamamlanması ve ev tesisatlarının onaylanmasının ardından dairelere bu hafta içerisinde gaz arzı yapılacağını açıklayan firma yetkilileri, 2008 yılı yatırımı kapsamında 5 bin daireye doğalgaz verileceğini kaydetti. Şuan abone sayılarının bin 10 olduğu belirten Fındıkgaz Ordu Sorumlusu Doğan Gürler, yaklaşık 300 dairenin tesisat döşemesini yaptığını ve gaz arzını beklediğini kaydetti. Sayaçların verilerek sözleşmelerin imzalanmasının hemen ardından evlerin doğalgazla ısınacağını ifaden eden Gürler,"2008 yatırımı kapsamında evlerden hemen sonra sanayilere de gaz arzını sağlayacağız. İlk olarak Akyazı mahallesine doğalgaz arzı sağlayacağız. Kısa süre sonrada Bahçelievler ve Durugöl Mahalleleri gaz kullanabilecek. Bu konudaki çalışmalarımızda tüm hızıyla sürüyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BÜLENT BİÇER IP: 78.166.38.xxx Tarih : 12.11.2008 08:08:58

Vallla enerji bakanı Ordulu bu kadarda torpil olsun. Türkiye'de birçok ile doğalgaz geldi. Ordu'yada hala gelecek. Valla helel olsun bunlara Doğalgaz döşenen sokakların hali perişan bu sokaklar böyle olacaksa biz mahallemize doğalgaz istemiyoruz.. (şirinevler mahallesi) Durmak yok yola devam... Devamda nereye...?