7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Doktorlara radyoloji kursu

Ordu Tabipler Odası, bilimsel etkinlikler kapsamında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden(OMÜ) 6 profesörün katıldığı hekimlere yönelik 'Radyoloji kursu' düzenledi.

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Enginyurt ve yönetim kurulu üyelerinin organize ettiği kurs, Atlıhan Otel'de gerçekleştirildi.

Açılış ve ön kayıt işlemlerinden sonra başlayan kurs, üç oturumdan oluştu. İlk oturumda tıbbi görüntülemede radyolojinin tedavi olanaklarını ve uygulandığı çeşitli teknikler anlatıldı.

İlk bölümde girişimsel radyoloji bölümü öğretim üyeleri, vasküler girişimsel işlemler konusunda tecrübelerini aktardı.

Öğlenden önceki ilk oturumda, Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, damar dışı girişimsel teknikler, Prof. Dr. Hüseyin Akan, priferik ve viseral organlardaki vasküler girişimsel teknikler, Prof. Dr. Ümit Belet ise santral sinir sistemindeki vasküler girişimsel tekniklerle ilgili tedavi ağırlıklı radyoloji uygulamalarını anlattı.

Öğleden sonra devam eden ikinci oturumda ise Prof. Dr. Çetin Çelenk, kardiyak patolojilerde radyolojinin üstlendiği yeni örnekleri hekimlerle paylaştı. Aynı oturumda, Pediyatrik Radyoloji Birim Sorumlusu Yrd. Doç Dr. Meltem Ceyhan, çocuk süistimalinde radyolojinin üstlendiği sorumluluk ve görevlerini anlattı. Son oturumda Prof. Dr. Barış Diren, tıbbi görüntülemede gelinen nokta hakkında bilgiler verdi.

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Enginyurt, geçen yıl olduğu gibi bu yılda bilimsel etkinliklere devam etmekten mutlu olduklarını söyledi. Bilgi paylaşımı mesleki gelişimlerinde çok önemli olduğunu belirten Dr. Enginyurt, "Bugün burada düzenlediğimiz kursun hekimlere sağladığı faydaların yanında, hastalarımızda hızlı etkin ve doğru hizmet vermekte büyük rol oynamaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 17:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?