7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Dokuz dernek yasadışı bulundu

Ordu'da yapılan denetimlerde içki içilmesi ve kumar oynatılmasından dolayı kapatılan lokallerin bulunduğu ortaya çıktı.


İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü denetimler, dernek lokallerinin yaptığı yasadışı yolları gün güzüne çıkardı. Yasa gereği polisin hakim kararı olmadan giremediği dernek lokallerinin kumardan içkiye birçok yasadışı faaliyet için kullanıldığı tespit edildi. Ordu'da dernek lokaline yapılan seri denetimler sonucunda 9 dernek kumar ve içki dahil yasa dışı faaliyetlerden, çevreyi rahatsız etmek ve üyesi dışındaki kişileri içeriye almak gibi kurallara aykırı hareket ettikleri nedeniyle kapatıldı.


Ordu Dernekler Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, son iki yılda dernek sayılarının düşüş yaşandı. 2007'de 69 dernek açılırken, 2007 yılında 59 dernek açıldı. Ordu'da son iki yılda 128 dernek açılırken merkezdeki lokale sahip 30 dernek bulunuyor. 2007 ve 2008 yılında kumar, uyuşturucu, içki gibi yasa dışı faaliyetlerinin tespiti amacıyla yapılan denetimlerde 9 dernek lokali geçici kapatma, 22 dernek lokaline ise idari işlem uygulandı. Bu çerçevede denetimlerini sıklaştıran İl Dernekler Müdürlüğü, 5253 sayılı kanunla getirilen lokal açılabilmesi için derneğin en az bir yıl faaliyette bulunmuş olma şartını titizlikle uyguluyor.


İl Dernekler Müdürlüğü yetkililerine göre dernekler, lokalleri müdür sıfatıyla görevlendirme adı altında üçüncü şahıslara kiralıyor. 4.11.2004 tarihli ve 5253 sayılı kanun gereği polisin hakim kararı olmadan giremediği dernek lokalleri, sahip olduğu yasal zırh sayesinde kumar, alkol ve yasadışı faaliyet merkezi olarak rahatlıkla faaliyet gösterebiliyor

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?