6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Dolandırıcı kadın tutuklandı

Ordu'nun Kumru ilçesinde yaşlı bir kadının emekli maaşını dolandırıcılık yöntemiyle aldığı iddia edilen kadın tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Samur Mahallesi Emniyet Caddesi'nde yalnız yaşayan Havva Genç (59), bir banka şubesinden eşine ait emekli maaşını çektikten sonra yolda yürürken yanına yaklaşan bir araçta bulunan kadın tarafından dolandırıldı.

Her şeyin çok hızlı geliştiğini söyleyen Havva Genç, "Maaşı çekip eve giderken yanıma yaklaşan araçta bulunan bir kadın 'gel teyze gideceğin yere götürelim' dedi. Ben de kendisine 'seni tanımıyorum niye arabana bineyim?' dedim. Ancak kadın beni zorla araca bindirdi. Daha sonra aracın içinde bana para uzatıp bu paraları boz dedi. Ben de param olmadığını ve bozamayacağımı söylediğimde elimdeki çantayı çekip aldı. İçine bakıp geri verdi. 100-200 metre gittikten sonra beni araçtan indirdiler. Şüphelenip çantama baktığımda emekli maaşımın olmadığını fark ettim" dedi.

Yaşlı kadının şikayeti üzerine söz konusu aracı kısa sürede bulan polis, parayı gasp eden Türkan Z. (35) adlı kadını yakaladı. Mahkemeye çıkarılan ve Tokatlı olduğu belirlenen Türkan Z., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 15:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?