7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Dolmuşlara kameralı takip

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Sınırlı Sorumlu 16 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi'nce, dolmuşların zamanında gidip gelmesini takip etmek ve yolcuların mağdur olmasını önlemek için dolmuş güzergahında 10 noktaya kamera sistemi kuruldu.

Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Beyazıt, dolmuşların her dakika görevliler tarafından takip edildiğini belirterek, “Hata yapan dolmuş şoförüne tüzüğümüz gereği yat cezası vereceğiz” dedi.

Beyazıt, 42 tane dolmuşları bulunduğunu belirterek, “Dolmuşların vaktinde kalkıp kalkmadığını görmek ve yolcu durumunu takip etmek için bu sistemi kurduk. İnsanlarımızın işlerine geç kalmamasını sağlamak istiyoruz. Belediye başkanımız mevcut duraklarımız konusunda bizlere yardımcı oluyor. Biz insanlarımızın insanca yaşamalarına, bu sistemle katkıda bulunmak istiyoruz. Sistem sayesinde polise de yardımcı olacağımıza inanıyoruz. Araçlarımızı kendi gözümüzle takip ediyoruz. Kurduğumuz bu sistem ile, yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırdık. Bizim bir uçtan bir uca varış süremiz 34 dakika. Bazı dolmuşçular bu süreyi 50-60 dakikayı ulaşıyordu. Ama şimdi bu durumda ortadan kalktı” dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?