6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

DP'de yeni siyaset anlayışı

Demokrat Parti (DP) Ordu Merkez İlçe Başkanı Erhan Parlatır, partisinin son genel idare kurul toplantısında alınan kararlar üzerine DP'nin yeni bir siyaset anlayışı içerisine girdiğini söyledi.

DP'nin büyük ve köklü bir siyasi geleneğin temsilcisi olduğunu belirten Parlatır, insan haklarına saygılı, birey odaklı politikalar ortaya koyan, dünyadaki topyekun uygarlığın ürettiği siyasi, sosyal, ekonomik birikimi ve evrensel değerleri ülke ve insanının zenginlik, refah ve mutluluğu için değerlendiren ve siyaseti bu verilerle yeniden yorumlayan bir politik anlayışını benimsediklerini kaydetti.

Son dönemde ülke gündeminde yer alan tartışmalara bakıldığında demokrasiden yana taraf olduklarını dile getiren Parlatır, bu tür tartışmaları boşa geçen zaman olarak değerlendirerek, "Partimizin demokrasiden başka ideolojisi, milletimizden başka hesap vereceği merci yoktur" dedi.

Yeni siyaset anlayışlarına rağmen, eski siyaset anlayışını devam ettirmek isteyenlere karşı yaklaşımlarının demokratik anlayış ve siyaset işleyişin zorunlu kıldığı siyasal disiplin olacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:03:57
Güncelleme :31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?