6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Eczacılar mitinge hazırlanıyor

Eczacılar yıllardır süre gelen sorunların halledilmesi gerekçesiyle Ankara Koley Meydanı'nda yapılacak büyük mitinge hazırlanıyor.

21 Aralık tarihinde Türkiye'nin dört bir yanından eczacıların katılacağı mitinge Ordu'dan yaklaşık 200 eczacı katılacak. Ordu Eczacılar Odası Başkanı Murat Yürür, bu zamana kadar verilen tek taraflı mücadele sonucunda eczacıların tükenme noktasına geldiğini söyledi.

Eczanelerin mevcut yapı ile hizmet veremez hale geldiğini ifaden eden Yürür, yıllardır süre gelen sorunlarının masa başında çözüme kavuşturulamadığı için böyle bir mitinge karar verildiğini kaydetti. Eczacıların tedarikçi duruma geldiğini belirten Yürür,

"Bu sistem ile eczacılar kül oldu. Başkalarının elinden mesleğimizin geri alınmasını istiyoruz. Bu sistemle ruh sağlığımız bozuldu. Biz provizyon sisteminin sağlıklı çalışmasını istiyoruz" diye konuştu.

Eczacılar olarak amaçlarının kar etmek değil, etik ve ulusal çıkarların peşinde olduklarını kaydeden Murat Yürür,"Muayene ücretleri eczacıyı ilgilendirmiyor. Bu nedenle hiç hoş olmayan olaylar yaşanıyor. Bizimle alakalı olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. 10 yıldır sağlıklı bir ödeme alamadık. Avanslı ödemeyi kabul etmiyoruz. Yeşil kart ödemeleri 5 ay geriden geliyor. Bu şartlarda eczanelerde yangın yaşanıyor. Hatta eczaneler kül olmuştur. Bu nedenle hakkımızı meydanlarda arayacağız. Umuyoruz ki, ilgililer ve yetkililer bu sesimize kulak verir. Ve sorunlarımız çözüme kavuşur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 13:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?