7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Eğitim sahilde iyi, iç kısımda sıkıntılı

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, sahil kesimlerde eğitimin çok iyi olduğunu, iç kısımlarda ise sıkıntıların bulunduğunu söyledi.


İlçe milli eğitim müdürleri aylık mutat toplantısı Fatsa Ticaret Borsası Rıfat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu'nda yapıldı. Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, mutat toplantılarda 1 aylık çalışmaların değerlendirildiğini ve ortak kararlar alındığını söyledi.

Uzun, "Eğitimde bir eksiliğimiz olduğuna inanmıyorum ama sahil kesiminde Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde başarı sağlanmışken, iç kısımlarda ufak tefek sıkıntılarımızın olduğu bir gerçektir. Bunları da zaman içerisinde telafi etmeye gayret göstereceğiz. Aslında 1-5 sınıflı okulların var olmasından kaynaklanan sıkıntılar var. Bunları da zaman içerisinde eriteceğiz. Bazı ilçelerimizde taşıma merkezli okulların vasıflandırılmasında YİBO'ların vasıflı hale getirilmiş olması, 1-5 sınıflı okulların kapatılmasını biraz daha hızlandırdı. Birleşik sınıf uygulaması yapan okulları devreden çıkarmak suretiyle eğitim-öğretimin kalitesini daha da artırmış olacağız" dedi.


Uzun, 3 tane merkez olan Ordu, Fatsa ve Ünye'ye ciddi yatırım yapmak zorunda olduklarını ifade ederek, "Çünkü buralar sürekli göç alıyor. Köy okullarımız giderek boşalıyor. 767 tane kapalı boş okulumuz var" diye konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?