6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Eğitim-Sen'den Vali'ye ziyaret

Eğitim-Sen Genel Merkez yöneticileri, Ordu Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.


Eğitimdeki standartların yükseltmesi ve yaşanan aksaklıkların dile getirildiği ziyarete Eğitim-Sen Genel Merkezi yöneticilerinden Sayim Gültekin, Gülçin İsbert, Ordu Şube Başkanı Ahmet Süngü ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ali Kaban, Ordu'yu eğitim alanında ismi duyulmuş bir il yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Eğitim yatırımlarını çok önemsediğini ve promosyon konusunu büyük oranda hallettiklerini ifade eden Vali Kaban, "Eğitim yatırımlarıyla ilgili vatandaşları teşvik etmek için bir vali yardımcımızı görevlendirdim.

Bu şekilde devlet-vatandaş işbirliği ile bir gelişme sağlayabilirsek tekli eğitime geçme konusunda sıkıntıları aşacağımızı düşünüyorum. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla özellikle Ulubey Kaymakamı'nın hazırladığı bir proje var. Bu proje ile özelikle kırsalda dershaneye gidemeyen öğrenciler değerlendirilecek.

Çünkü bu sınav sisteminden vazgeçemeyeceğimiz kesin. Sınava karşı olanların en başında bendim ama alternatifini bulamadığım için şu an susuyoruz. Promosyonlar konusunda da sona yaklaşıktık. Bu konuda büyük bir yol aldık" dedi.
Eğitim-Sen yöneticileri de taşımalı eğitim, promosyon paraları, öğretmenlerin çalışma saatleri, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarındaki (YİBO) psikolojik danışmanlık konusundaki sıkıntılarını dile getirdiler.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?