7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Eğitim yuvası gibi cezaevi

Ordu Efirli Yarı Açık ve Kapalı Cezaevi'nde bulunan hükümlü ve tutuklular arasında düzenlenen eğitim-öğretim faaliyetlerinde başarı gösterenlere belgeleri verildi.


Cezaevi bünyesinde düzenlenen eğitim ve öğretim çalışmaları kapsamında bu yıl Açık Öğretim Okulu'ndan mezun olan 14, Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olan 8 hükümlü ve tutukluya belgeleri törenle verildi. Konferans salonunda düzenlenen törende Ordu Efirli Yarı Açık ve Kapalı Cezaevi Müdürü Hasan Savaşçı, mezuniyet belgesi almaya hak kazananlara belgelerini tek tek vererek onları kutladı. Cezaevinde okuma-yazma kursları ve mesleki faaliyetlerde bulunduklarını belirten Savaşçı, "Cezaevinde okuma yazma faaliyetleri kapsamında açık öğretim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar kapsamında halen Açık Öğretim Okulu'na 66, Açık Öğretim Lisesine 49, Açık Öğretim Fakültesine 19 hükümlü ve tutuklu devam etmektedir. Bu yıl ÖSYM sınavlarında başarı gösteren 12 tutuklu ve hükümlüden 9'u Açık Öğretim Fakültesi'ne yerleştirildi. Ayrıca bu yıl okuma yazma bilmeyenler arasında düzenlenen kurslarda 22 tutuklu ve hükümlü okur-yazarlık belgesi, 29 tutuklu ve hükümlü ilköğretimi bitirme belgesi aldı" dedi.


Mesleki eğitim kapsamında bilgisayar, terzi, berber, aşçılık, satranç ve dart kurslarının da sürdüğünü kaydeden Savaşçı, halen kurslara 87 tutuklu ve hükümlünün devam ettiğini, bugüne kadar düzenlenen kurslardan 65 tutuklu ve hükümlünün belge almasının sağlandığını vurguladı. Savaşçı, mesleki kursa katılan kursiyerlere günlük 5 YTL ödendiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?