7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Eğitimde şiddeti önleme planı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik "Eylem Planı" toplantısı yapıldı.

Toplantıda, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer başkanlığında eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik bir heyet kuruldu.

Oluşturulan heyetle 2006-2011 yılları arasında bakanlık merkez ve taşra teşkilatları düzeyinde ülke genelinde başlatılan kampanya ve farkındalık çalışması doğrultusunda "Şiddet Eylem Planları" oluşturulduğunu belirten Kaymakam Yurdaer, "Bu doğrultuda ilçemizde de özellikle çocuk ve gençlerimizin okul, aile ortamı ve toplum düzeyinde şiddet ortamlarından mümkün olduğunca korunmasına yönelik çalışma başlatılmıştır. İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği bu çalışmalar iki bakanlığın etkin koordinasyonunda, toplumun bütün katmanlarını da paydaş olarak gören bir anlayışla ilçede birçok sivil toplum örgütünün de dahil edilmesinin amaçlandığı 'İlçe Yürütme Kurulu' İlçe Kaymakamımızın başkanlığında kurulmuş ve İlçe Eylem Planı'nı görüşerek son şeklini vermiştir. Kurul üç ayda bir toplanacaktır. Eylem planı doğrultusunda ilk olarak ilçemizde okulda ve evde şiddetle ilgili ilçe düzeyinde bir araştırma yapılması kararına varıldı" dedi.

Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasında, eğitim ortamları ve çevresindeki ilişkilerin ve uygulamaların yapıcı, onarıcı, barışçıl ve destekleyici hale getirilmesinde yönetimsel süreçlerin belirleyici olduğunun açık olduğunu ifade eden Kaymakam Yurdaer, "Öğrenci, öğretmen, aile ve yakın çevre gibi unsurların uyumlu ve eşgüdüm içinde çalışması, başta İlçe Yürütme Kurulu olmak üzere her kademedeki yönetim anlayışının güçlendirilmesi, bütün paydaşlar arasında söz ve eylem birliğinin bulunması bizi amacımıza daha kolay yaklaştıracaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:50:48
Güncelleme :9 Ocak 2008 Çarşamba 13:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?