7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Elektriğini kendi üretiyor

Ordu'nun Fatsa ilçesinde emekli din görevlisi Kemal Aydın, değirmenin suyundan ürettiği elektrik ile hem değirmeninin hem de işlettiği akaryakıt istasyonunun elektriğini bedavaya getiriyor. 

Kumru-Korgan Yolu Madendüzü mevkisinde ikamet eden Kemal Aydın, hem değirmende hem de akaryakıt istasyonun elektrik faturasının çok yüksek gelmesi üzerine çareyi elektrik üretmekte buldu. İl Özel İdaresi'nden izin, TEDAŞ'ın teknik ekiplerinden yardım alarak su gücü ile hem değirmeni hem de benzinliğinin elektriğini karşılayan Kemal Aydın, "Şu anda akaryakıt istasyonumun elektriğinin yüzde 60'ını değirmenin suyu ile karşılıyorum. Aslında yüzde 100'ünü karşılarım da dinamolar yanar diye tam kapasite ile
çalıştırmıyorum. Değirmenin suyu ile 380 KW gücünde elektrik alıyorum. Tek sıkıntı yazın suyun az akması. Ama kışın 9 ay boyunca su gürül gürül aktığı için bir sorun olmayacak. Geçen ay 4 bin 800 YTL elektrik faturası öderken suyla elektriği kullandığım zaman fatura yarıya düştü. Ben 4.5 yılda 120 milyar fatura ödemişim. Bu rakam bizi çok yıprattı. Bu yüzden elektriği ucuza getirmek için böyle bir çalışma yaptım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 18:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?