6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Eli oklavalı kravatlı erkekler

Fatsa ilçesine bağlı Ilıca beldesinde 8.'si düzenlenen börekli bayram kutlamasında, erkekler arasında yapılan yufka açma yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Ilıca Kayaköy Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl Ramazan Bayramı'nın ilk günü yapılan ancak hava muhalefeti nedeniyle tehirli olarak kutlanan börekli bayram kutlamasında sahneye çıkan mahalli sanatçı Gülay Kurt, şarkılarıyla izleyenleri eğlendirdi.

Konuklara börek ikram edilen etkinlikte düzenlenen erkekler arası yufka açma yarışması ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. Şenliğe kravatları ile katılan erkekler, yarışma nedeniyle önlükleri kuşanarak sofraların başına oturdu. Erkekler kendilerine verilen 3 dakikalık süre içerisinde en güzel börek yufkasını açabilmek için gayret gösterdi. Yarışmacılardan bazıları yufka açmayı başarırken, bazıları ise sınıfta kaldı. Yarışmada Sudere Köyü Muhtarı Bilal Aras birinci olurken, Doğan Çelebi ikinci, geçen yılın ağası Mehmet Tekmen ise üçüncü oldu. En güzel yufkayı açan Bilal Aras'a komite tarafından bir kol saati hediye edildi. Derneğe katkı sağlamak amacıyla yapılan ağalık yarışmasını ise 3 bin YTL ile geçen yılın
ağası Mehmet Tekman'in eşi Havva Tekman kazandı.

Kayaköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Duran, börekli bayram kutlamasını dedelerinin 40 yıl önce yaptığını belirterek, "O zamanlar büyüklerimiz bayram namazı çıkışında evlerine gitmezlermiş. Caminin bahçesinde hem bayramlaşıyorlarmış hem de eşlerinin getirdiği börekleri birbirlerine ikram ediyorlarmış. Biz de büyüklerimizden esinlenerek 8 yıldır bu bayramı kutluyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 14:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haldun yücetepe IP: 85.104.1.xxx Tarih : 4.10.2008 10:47:17

geleneklerimizin unutulmaması adına yapılan herşey övgüyü hakediyor. yapılan bu uygulama benim ve köyüm için çok sevindirici bir olay.her yıl çoşkusu biraz daha artarak kutlanması dileği ile,inşaallah gelecek yıl katılma fırsatını yakalarım.