7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Emekçiler hakkını kulandı

Ordu'da Emek Plaformu üyeleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı 2 saat iş bırakıp davul-zurna eşliğinde oyun oynayarak protesto etti.


Ordu Belediyesi önüne yoğun yağmur yağışı altında toplanan yüzlerce kişi, davul ve zurna eşliğinde oynayarak yasaya tepki gösterdi.

Grup daha sonra belediye binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Protestoya Belediye-İş ve Tüm-Bel-Sen sendikası üyeleri katıldı.

Belediye-İş Sendikası Ordu Temsilcisi Selim Yöndem, davul-zurna eşliğinde oynayarak hem yasayı protesto hem de her türlü olumsuzluğu neşeli bir ortama dönüştürebileceklerini gösterdiklerini söyledi.

Yöndem, çıkarılacak yasa ile emekliliğin hayal olacağını belirterek, "Emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan yasa değişikliği, kazanılmış hakları geri almaktadır. Yapılan bu düzenleme herkesi olumsuz etkileyecektir" dedi.


Hiç kimsenin yasanın kamu çalışanlarının sorunu olarak görmemesi gerektiğini ifade eden Yöndem, eyleme katılmayanlara sert tepki gösterdi.

Yöndem, "Bu sorun simitçinin, çaycının, esnafın ve tüm emekçilerin sorununudur. Bu ülkede esnaf odaları nerde. Esnaf neden çıkmıyor meydana. Herkes yasa beni etkiliyor mu diye soruyor. Sadece geleceği ve çocukları için yaşayan memurlar mı? Herkesin geleceğine sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"Sağlık haktır satılamaz", "Ya hep beraber ya hiç birimiz", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Herkese sağlık güvencesi gelecek" sloganları atan eylemciler, eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 15:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner IP: 212.175.117.xxx Tarih : 14.03.2008 19:46:08

yine seçimlerde yüzde elli yediyle birinci parti yaparsınız fındık mitingi yaptınız akpyi yuhladınız şimdi ne oldu