6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Emekli olunca fırçaya sarıldılar

Ordu'da 4'ü emekli 5 öğretmen, bir emekli bankacı ve 2 ev kadınından oluşan 'Sanat Dostları' grubu, 6 yıldır fırçalarla tuvalleri şekillendiriyor.

6 yıl önce Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nun fuayesinde amatör olarak çalışmalara başlayan, daha sonra dönemin valisi Kemal Yazıcıoğlu tarafından Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki bir atölyeye yerleştirilen grup, son olarak Ordu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuvar katında kendilerine ait bir odada resim yapıyor. Kendilerine ve sanata destek veren herkese teşekkür eden grup, yıl sonuna kadar açmayı planladıkları sergi için adeta nefes almadan çalışıyor.
Grubun çalışmaları hakkında bilgi veren atölye sorumlusu Meral Güldaş, amaçlarının resim sanatının ilde yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Günün önemli bölümünü atölyede geçirdiklerini anlatan Güldaş, ''Hiçbirimizin daha önceden kapsamlı bir resim eğitimi olmamasına rağmen ortaya güzel çalışmalar koyduğumuzu düşünüyoruz'' dedi.

Emekli bankacı Hülya Kuralay, emekli öğretmenler Hülya Bilir, Ümmühan Gürsoy, Ömür Odabaşı ise, emeklilik dönemlerinde resim yapmanın keyfinin bir başka olduğunu ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 14:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?