7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

En güçlü dede, en güzel nine

Yaban çileğiyle ünlü Kumru ilçesine bağlı Ericek yaylasında bu yıl yedincisi düzenlenen şenlikte dedeler güreş tuttu, nineler ‘Miss Kumru’ seçilebilmek için jüri karşısına geçti

Ordu’nun Kumru ilçesinde yaban çileği ile ünlü Ericek Yaylası’nda "7. Ericek Yaylası Yaban Çileği Şenliği" düzenlendi.

Ericek Belediyesince ilçeye bağlı Ericek Yaylası’nda düzenlenen şenlikte, dedeler arasında güreş müsabakası, nineler arasında ise güzellik yarışması yapıldı.
Güreşlere katılan 70 yaş üzerindeki dedeler birbirleriyle mücadele ederken, nineler de "Miss Kumru" seçilebilmek için jürinin karşısına çıktı.

Dedelerin güreş müsabakalarında birinciliği Mustafa Pürçek (82) ile Cemal Tepeli (80) paylaştı. Ninelerde ise 90 yaşındaki Meliha Savun birinci, Emine Kıran (89) ikinci, Hayriye İyilik (80) ise üçüncü seçildi.

Dereceye giren yarışmacılara çeyrek altın ve çeşitli ödüller verilirken, şenliğe katılanlara Ericek’in yaban çileği ikram edildi.

Bazı yöresel sanatçıların da sahne aldığı şenliğe, AK Parti Ordu milletvekili Eyüp Fatsa, Kumru Kaymakamı Özgür Körükçü, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlıyan, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Erçal ile vatandaşlar katıldı

AA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 17:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?