6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

En güzel okul bahçesi yarışması

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, çirkin görünümlü beton veya toprak bir zeminden ibaret ilk ve orta öğretim okullarının bahçelerini bu görüntülerden kurtarmak için ilginç bir yarışma başlattı. 

Vali Gözlügöl, okul bahçelerinin yeşil bitki örtüsü ve çevre düzenlemesine sahip olmasını sağlamak amacıyla 'En Güzel Okul Bahçesi' yarışması açtı. Okul aile birlikleri ise yarışmada dereceye girebilmek için var güçleriyle okul bahçelerini yeşil bitki örtüsüne büründürmek için kolları sıvadı. 

Ordu'nun markası 'Oksijen'den ilham alınarak 'Çevreye Oksijen' sloganıyla başlatılan ve 'estetik yönden çevreyle uyumlu ve ağaçlandırılmış okul bahçeleri' oluşturmak amacıyla başlatılan yarışmaya 19 ilçeden 41 okul katılıyor. En güzel okul bahçesini seçecek olan jüride Vali Yardımcısı Murat Gözütok, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden 2 mühendis, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 1 şube müdürü, Ordu Belediyesi'nden 1 peyzaj mimarı bulunuyor. Jüri, her ilçenin 1.si ile tüm ilin 1.'sini seçecek. Yarışmada dereceye giren 20 okul ödüllendirilecek. 2 Mayıs günü sona erecek yarışmada ilçe birincilerine 2 bin 500 YTL, il birincisine ise 5 bin YTL para ödülü verilecek. Toplam 53 bin YTL para ödülünün verileceği yarışmada jüri, okulları yeşil alan, bahçe düzeni, sportif alan, Atatürk büstü, çeşme, okul bahçe duvarı, oturma alanları, çöp kovaları ve temizlik açısından değerlendirecek. 

"ÇEVREYE UYUMLU OKUL VE ŞEHİR"
Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, bu yarışma ile hedeflerini şöyle açıkladı: "Okul bahçelerinin estetik yönden uyumlu ve ağaçlandırılmış haliyle ilimizdeki çevre düzenine yakışır bir hal almasını sağlayarak daha güzel bir şehir oluşturmak, modern ve daha sıcak, eğitim öğretim kurumları oluşturmak, okulunu seven ve orada kendini mutlu hisseden, öğrenci aile ve eğitimci üçgeni oluşturarak; eğitimin kalitesini artırmak, okul bahçelerini, bitkisel materyallerle zenginleştirerek doğal bir ortam oluşturmak, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek estetik ve işlevsel okul bahçeleri oluşturmak, çevre ve doğallığın korunmasında genç nesli bilinçlendirmek, katı atıkların değerlendirilmesi ve geri kazanımı, bilinçli tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve tasarruf bilincinin geliştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması, ormanın önemi, faydaları ve ağaçlandırmanın yararları konularında duyarlı ve bilinçli bir nesil yetiştirmek."

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 10:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?